Διεθνείς αγορές: Προς τη χειρότερη τους εβδομάδα από το 2011
Η υποχώρηση κατά 4% των κινεζικών μετοχών κατάφερε νέο πλήγμα στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές σήμερα, οι οποίες οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα τους από το αποκορύφωμα της κρίσης της ευρωζώνης.
Η υποχώρηση κατά 4% των κινεζικών μετοχών κατάφερε νέο πλήγμα στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές σήμερα, οι οποίες οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα τους από το αποκορύφωμα της κρίσης της ευρωζώνης.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν σήμερα το πρωί σχετικά μικρές απώλειες, αλλά η βουτιά των κινεζικών αγορών έπληξε το κλίμα ύστερα από τις βαριές απώλειες που υπέστη χθες ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones.
«Μετά τις κινήσεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το επενδυτικό κλίμα στις αγορές είναι εύθραυστο και εξαιτίας αυτού δεν αναμένουμε οι αγορές να ξεκινήσουν αμέσως να κινούνται και πάλι ανοδικά», σχολίασε χρηματιστής της J.P. Morgan Asset Management.
Εκτός από την πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων, οι κινεζικές μετοχές δέχθηκαν πλήγμα από το γεγονός ότι οι επενδυτές ‘κλείνουν’ τις θέσεις τους ενόψει των αργιών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα. Ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε έως 6% στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο του 2017 ενώ ο δείκτης των blue chip CSI300 σημείωσε πτώση 6,1%.
Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 2,3% και οδεύει προς εβδομαδιαία πτώση κατά 8,1% – τη μεγαλύτερή του από τον Φεβρουάριο του 2016.
Η υποχώρηση του παγκόσμιου δείκτη μετοχών MSCI σε εβδομαδιαία βάση φθάνει το 6,2%, η οποία αν παραμείνει πάνω από το 6,1% όταν κλείσουν αργότερα σήμερα οι αμερικανικές αγορές, θα είναι η μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2011.
«Η φάση διόρθωσης στις μετοχές μπορεί να διαρκέσει όλο τον Φεβρουάριο ακόμα και στις αρχές Μαρτίου», δήλωσε υψηλόβαθμος αναλυτής από την Sumitomo Mitsui Asset Management στο Τόκιο.
Στα νομίσματα, το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 108,985 γεν, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως και 0,5%. Σε εβδομαδιαία βάση, αναμένεται να σημειώσει πτώση 1,5% έναντι του γεν λόγω της αποστροφής ρίσκου που επικρατεί γενικότερα στις αγορές.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ρατσισμός, fake news και χορός YMCA: Στην τελευταία του ομιλία ο Τραμπ επιστρέφει στις προεκλογικές του τακτικές
- Daikin Altherma 4 H: Η αντλία θερμότητας νέας γενιάς που αναβαθμίζει τον χώρο μας σε ένα αποδοτικό και άνετο περιβάλλον
- Μαρόκο: Φονική κατάρρευση κτιρίων – Τουλάχιστον 22 νεκροί και 16 τραυματίες
- Δήμος Αναστασιάδης: «Η 2η εγκυμοσύνη της Τζένης ήταν σοκαριστική, ο γιατρός μας το είχε απαγορεύσει»
- «Στην Ελλάδα το σαββατοκύριακο ο Μόρις – Πλήρης συμφωνία με τον Ολυμπιακό»
- Υπόμνημα της δημάρχου Γαύδου στην κυβέρνηση για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί
- Νέο βίντεο από τη σύλληψη του Λουίτζι Μαντζιόνε: Τι δείχνουν οι κάμερες ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
- Ταΰγετος: Αίσιο τέλος για τον 28χρονο Γάλλο πεζοπόρο που έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442