Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος των Σκοπίων Πέτρε Σιλέγκοφ, ενόψει της συνάντησής τους την Παρασκευή στην Αθήνα, έγραψαν κοινό άρθρο στις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Sloboden Pecat», με τίτλο «Βιώσιμη λύση, όχι νέα απογοήτευση».

Οι δύο δήμαρχοι εκφράζουν την υποστήριξή τους στην προσπάθεια που κάνουν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών για την εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασία των Σκοπίων. Στο κείμενο τονίζεται ότι πρέπει να καταβληθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην χαθεί αυτή η νέα ευκαιρία και να επιτευχθεί συμφωνία.

Ο κ. Καμίνης και ο κ. Σιλέγκοφ αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι συναισθηματικές αντιδράσεις των πολιτών και των δύο χωρών αλλά να παράλληλα να εξηγηθεί η αναγκαιότητα μιας συμβιβαστικής λύσης.

«Καμία από τις δύο πλευρές δεν πρέπει να επιτρέψει στις εθνικιστικές φωνές να καπηλευτούν τα συναισθήματα αυτά, καθώς οι φωνές αυτές προσπαθούν να υπονομεύσουν την προοπτική μας οριστικής συμφωνίας και να καθορίσουν, για ακόμη μία φορά, την τύχη και το κοινό μας μέλλον, όχι μόνο ως γειτόνων αλλά και ως Ευρωπαίων πολιτών αναφέρει το άρθρο.

Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση των δύο δημάρχων στα Νεα

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο