Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη Δευτέρα κρίνεται η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis

Τη Δευτέρα κρίνεται η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis

Τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Novartis κλήθηκε να αποφασίσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε για δεύτερη ημέρα. Στη συνεδρίαση της ΚΟ τη Δευτέρα οι αποφάσεις.

Ολοκλρηρώθηκε έπειτα από δύο και πλέον ώρες η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της χθεσινής, ήταν η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο Κοινοβούλιο σχετικά με την υπόθεση Νovartis, μετά την αποστολή της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η τελική απόφαση για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να καθοριστεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ερχόμενη Δευτέρα.

Πόλωση του πολιτικού κλίματος

Την ίδια ώρα, μετά τη μεταβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis στη Βουλή, πολώνεται επικίνδυνα το πολιτικό κλίμα.

Η Νέα Δημοκρατία ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως «η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη τώρα όμως έχουμε και πολωνοποίηση. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όταν δεν έχουμε διάκριση των εξουσιών, όταν δεν έχουμε κράτος δικαίου».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, μέσω διαρροών από το Μαξίμου, σημειώνει πως οι αναφορές της αντιπολίτευσης για «πολωνoποίηση», σκευωρίες και κουκουλοφόρους μάρτυρες για το σκάνδαλο Novartis, επιβεβαιώνουν τον πανικό που έχει.

«Οι αναφορές σε «πολωνοποίηση», σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και «κουκουλοφόρους» μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών» σημειώνουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν πως «το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται».

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024