Στις συνεχιζόμενες θυσίες του λαού για την επίτευξη των πλεονασμάτων που συμφωνούν οι κυβερνήσεις με τους θεσμούς σχολίασε το ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα.

Από τον Περισσό τόνισαν πως ο κ. Μοσκοβισί με τις δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε ότι «το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και η έξοδος στις αγορές, δεν θα σημαίνει καθόλου το πραγματικό κι ουσιαστικό τέλος των μνημονίων, τη στιγμή που θα συνεχίζονται τόσο οι παλιές και οι νέες δεσμεύσεις, όσο και η αυστηρή επιτροπεία, που ισχύει άλλωστε για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ».

«Κι αυτό δεν αλλάζει, αν στον τίτλο της λεγόμενης μεταμνημονιακής εποχής αναγράφεται “πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας”» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Άλλωστε κοινός παρονομαστής τόσο των “θεσμών” όσο και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι η επίτευξη των ματωμένων πλεονασμάτων, η υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ και η θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, συμπληρώνοντας πως κάτι τέτοιο «σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση και φτωχοποίηση του λαού».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο