Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σοβαρές «παρενέργειες» στο πολιτικό στερέωμα από τα φάρμακα της Novartis

Επικίνδυνα πολώνεται το πολιτικό κλίμα μετά και τη μεταβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis στη Βουλή, δίνοντας τη δυνατότητα σε βουλευτές που ενεπλάκη το όνομά τους να τη διαβάσουν. Ακολούθησαν οργισμένες δηλώσεις, καταγγελίες, ανακοινώσεις για μηνύσεις εναντίον του πρωθυπουργού και υπουργών. Οι κομματικές ανακοινώσεις και τα non parer,  αλλά και οι αναφορές στο θέμα από τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη έριξαν και άλλο λάδι στη ήδη μεγάλη φωτιά...

Επικίνδυνα πολώνεται το πολιτικό κλίμα μετά και τη μεταβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis στη Βουλή. Απο τη στιγμή που το γραφείο 131, όπου φυλάσσεται η δικογραφία, άνοιξε, επικράτησε συνωστισμός από βουλευτές, ενώ σε αυτούς που έσπευσαν ήταν πολλοί των οποίων το όνομα ενεπλάκη στην υπόθεση.

Ακολούθησαν οργισμένες δηλώσεις, καταγγελίες, ανακοινώσεις για μηνύσεις εναντίον του πρωθυπουργού και υπουργών. Οι κομματικές ανακοινώσεις και τα non parer, αλλά και οι αναφορές στο θέμα από τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη έριξαν και άλλο λάδι στη ήδη μεγάλη φωτιά…

Έξαλλος ο Βενιζέλος, μήνυση καταθέτει ο Σαμαράς

Οι πρώτες οργισμένες και πολύ σκληρές δηλώσεις ήρθαν από τον βουλευτή και πρώην υπουργό Ευ.Βενιζέλο. Μιλώντας για «οχετό συκοφαντιών» και «πλήρη γελοιοποίηση των θεσμών» είπε χαρακτηριστικά: «είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μία ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμένα». Ζήτησε δε να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων και να κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Λίγο αργότερα έσκασε η βόμβα της μήνυσης από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί ΝΔ που σήμερα είναι υπουργός δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους εντός κι εκτός του δικαστικού σώματος» ήταν η δήλωση του κ. Σαμαρά.

Τη δικαστική οδό θα ακολουθήσει και ο πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, «όχι μόνο κατά των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών αυτής της ελεεινής σκευωρίας, όποιοι και αν είναι αυτοί», όπως τόνισε.

«Τώρα που έρχεται στο φως αυτή η σκευωρία, έρχεται και η ώρα της δικαιοσύνης» ήταν η δήλωση του Επιτρόπου και πρώην υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Χαρακτήρισε τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που έδωσαν τα ονόματα, «ανώνυμους κοκουλοφόρους», τονίζοντας πως οι «καταγγελίες στήθηκαν».

Βροχή ανακοινώσεων και non paper

Ήδη από το πρωί της Τρίτης υπήρχε πληθώρα δηλώσεων και δημοσιευμάτων για την υπόθεση της Novartis, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Όσο δε περνούσαν οι ώρες τα κυβερνητικά στελέχη σήκωναν πολύ υψηλά το θέμα μιλώντας για σκάνδαλο μεγατόνων που δημιουργεί πανικό στην Νέα Δημοκρατία. «Η στάση της θυμίζει παλιάς κοπής ενόχους που όταν πιάστηκαν στη ‘φάκα’ μιλούσαν για δήθεν πολιτική δίωξη» ανέφεραν πηγές από το Μαξίμου σχολιάζοντας τις πρώτες αντιδράσεις της ΝΔ.

Οι αναρτήσεις υπουργών και βουλευτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ζήτημα επίσης σχολιάστηκαν και αναδείχθηκαν.

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης όταν είδαν τη δικογραφία

Το ύφος, ωστόσο, και η γλώσσα των δηλώσεων μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis στη Βουλή και την εξασφάλιση πρόσβασης σε αυτή, άλλαξε άρδην, και σε ό,τι αφορά τις επίσημες ανακοινώσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που έγινε πολύ πιο επιθετική απέναντι στην κυβέρνηση, την οποία ήδη από προχθές (Δευτέρα) που «έσκασε» το θέμα κατηγόρησε για εξόφθαλμη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Το συμπέρασμα αυτό είναι και το μόνο, υποστηρίζει η ΝΔ, που επιβεβαιώνεται από την δικογραφία. Όπως σημείωναν στελέχη της Πειραιώς «δεν προκύπτει κανένα συγκεκριμένο αντικειμενικό εύρημα που να δικαιολογεί τις εσπευσμένες αξιολογικές κρίσεις της κυβέρνησης», αντίθετα «το μόνο σίγουρο σκάνδαλο που έχει αναδειχθεί μέχρι στιγμής από την δικογραφία είναι η εξόφθαλμη εμπλοκή της κυβέρνησης».

Προηγουμένως η η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για καθεστωτική συμπεριφορά. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία απολύτως καθεστωτική συμπεριφορά και αυτό εγείρει σε μας σοβαρές ανησυχίες για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» δήλωσε.

in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024