Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ποιοι σχεδίαζαν απόδραση από τον Κορυδαλλό στις 4 Φλεβάρη

Πληροφορίες ότι ποινικοί κρατούμενοι μαζί με έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς σχεδίαζαν απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού την ημέρα του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πληροφορίες ότι ποινικοί κρατούμενοι μαζί με έγκλειστα μέλη της
Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς σχεδίαζαν απόδραση από τις φυλακές
Κορυδαλλού την ημέρα του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα είδαν το φως της
δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώθηκαν ότι κάποιοι ενδεχομένως να σχεδίαζαν την απόδρασή τους, αφού είχε προηγηθεί ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων. Πίστευαν μάλιστα ότι οι κρατούμενοι θα εκμεταλλευόντουσαν το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα όπου θα ήταν απασχολημένος μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, η πληροφόρηση έκανε λόγο για ένα πιστόλι και δύο χειροβομβίδες που είχε στο κελί του γνωστός Αλβανός βαρυποινίτης, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για την παροχή «υποβοήθησης» στην εφαρμογή του σχεδίου «Γοργοπόταμος», των Πυρήνων και του δραπέτη -τότε- Χριστόδουλου Ξηρού, για την ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού, τον Ιανουάριο του 2015.

Τον οπλισμό, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, θα τον χρησιμοποιούσαν για την ακινητοποίηση σωφρονιστικών υπαλλήλων, την πρόσκαιρη ομηρία, έως το άνοιγμα των θυρών για την τελική έξοδο, όπως είχε επιχειρηθεί αποτυχημένα στις 12 Δεκεμβρίου 2011 από τον Παναγιώτη Βλαστό και πέντε μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Έρευνα στο κελί από στελέχη της ΕΚΑΜ

Σε αυτό το πλαίσιο αστυνομικών εκτιμήσεων, αποφασίστηκε η έρευνα στο κελί του συγκεκριμένου κρατουμένου στην Α πτέρυγα των φυλακών τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, με τη χρησιμοποίηση στελεχών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ). Από την έρευνα δεν εντοπίστηκε τέτοιος οπλισμός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχε και πιθανόν να κρύφτηκε, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας.

Ωστόσο όπως αναφέρουν, «διαλύθηκε» το… γραφείο που διατηρούσε ο Αλβανός κρατούμενος, για να συντονίζει μέσω SKYPE τις… εξωτερικές εργασίες, καθώς κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής on line συνδεδεμένος στο διαδίκτυο με στικάκια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και αυτοσχέδια σουβλιά και μαχαίρια.

in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024