Νέος μητροπολίτης Μάνης εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο ιεροκήρυκας του καθεδρικού ναού Αθηνών και διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου εξελέγη με 61 ψήφους, έναντι 18 του έτερου διεκδικητή αρχιμανδρίτη Συμεώνος Λαμπρινάκου.

Νωρίτερα, εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές έξω από τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη όταν δεκάδες κάτοικοι της Μάνης συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του νέου μητροπολίτη Μάνης – Γυθείου.

Οι κάτοικοι της Μάνης αντιδρούν στην εκλογή του Χρυσοστόμου Παπαθανασίου, ενώ μαζί με τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν ήταν και ο δήμαρχος Μάνης και ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης. Φώναζαν «ανάξιος» και συνθήματα κατά του νέου Μητροπολίτη.

Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας. Οι κάτοικοι ζητούσαν επίμονα να εκλεγεί μητροπολίτης ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος θεωρώντας τον «δικό τους άνθρωπος» ενώ το πρώτο ότι επιβλήθηκε από τη διοίκηση της Εκκλησίας.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας