Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μαξίμου: Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό για τη Novartis
«Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό και το δείχνει», επισημαίνει με non paper το Μαξίμου αναφορικά με την αντίδραση της αντιπολίτευσης στην υπόθεση της Novartis

Μαξίμου: Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό για τη Novartis

«Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό και το δείχνει», επισημαίνει με non paper το Μαξίμου αναφορικά με την αντίδραση της αντιπολίτευσης στην υπόθεση της Novartis που ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Η στάση της, προσθέτει, «θυμίζει παλιάς κοπής ενόχους που όταν πιάστηκαν στη ΄΄φάκα΄΄ μιλούσαν για δήθεν πολιτική δίωξη».

«Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό και το δείχνει», επισημαίνει με non paper το
Μαξίμου αναφορικά με την αντίδραση της αντιπολίτευσης στην υπόθεση της
Novartis που ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Η στάση της, προσθέτει,
«θυμίζει παλιάς κοπής ενόχους που όταν πιάστηκαν στη ΄΄φάκα΄΄ μιλούσαν
για δήθεν πολιτική δίωξη».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «το σκάνδαλο Novartis δεν είναι ένα ελληνικό, αλλά ένα διεθνές σκάνδαλο, καθώς η Ελλάδα ως χώρα αναφοράς για τη διαμόρφωση τιμής φαρμάκου σε 29 χώρες του κόσμου, ήταν η κρίσιμη χώρα». Και, «αυτό που διερευνάται τόσο από τις ελληνικές αρχές, όσο και από αρχές άλλων χωρών είναι η τιμολόγηση υπέρ της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας μέσω και της δωροδοκίας πολιτικών προσώπων, εις βάρος των ασθενών και του συστήματος υγείας της χώρας».

Συνεπώς, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές «το επιχείρημα της ΝΔ περί παρέμβασης στη δικαιοσύνη είναι το λιγότερο κωμικό», και εξηγούν: «Καμία παρέμβαση στην Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υφίσταται μετά το σχηματισμό της δικογραφίας, την ώρα της διαβίβασής της στη Βουλή, ενώ και μόνο η αναφορά αποτελεί ευθεία προσβολή στους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς που δουλεύουν κοπιωδώς επί μήνες. Άλλωστε, η Δικαιοσύνη παρέχει ενημέρωση για την διαδικαστική πρόοδο των ποινικών υποθέσεων και προς την Βουλή κατά την διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Ταυτοχρόνως, στο ίδιο non paper το Μαξίμου απαντά και στην επιχειρηματολογία ότι δεν υφίσταται σκάνδαλο επειδή η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μείωσε την φαρμακευτική δαπάνη, χαρακτηρίζοντάς την (την επιχειρηματολογία) «εξίσου έωλη». Και αυτό, όπως λένε, γιατί «το ερώτημα δεν είναι αν μείωσαν την δαπάνη, αλλά αν έκαναν υπερτιμολογήσεις υπέρ Novartis με ανταλλάγματα. Επίσης, ανέκδοτο αποτελεί και η προσπάθεια του κ. Σαμαρά που προσπαθεί να υποβαθμίσει τους μάρτυρες σε ‘ανώνυμους’».

Εξάλλου, προσθέτουν «τα αναφερόμενα από τον κ. Σαμαρά στους μάρτυρες συνιστούν κριτική όχι στην Κυβέρνηση, αλλά στην ίδια την Δικαιοσύνη και σε θεσπισμένες ανακριτικές μεθόδους. Η ‘ανωνυμία’ των μαρτύρων καθώς και το να έχουν ‘ψευδώνυμο’ προβλέπεται στην Δικονομία μας. Η μαρτυρία τους ελέγχεται σε κάθε περίπτωση. Ο ίδιος (σ.σ. ο κ. Σαμαράς) δεν θα πρέπει να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά για το νομικό πλαίσιο των προστατευόμενων μαρτύρων, το οποίο θεσπίστηκε και από την κυβέρνησή του».

Στο non paper επισημαίνεται ακόμη πως «καλά θα κάνει η ΝΔ να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και να αναμένει να σχολιάσει, όπως όλοι μας, τα αποτελέσματα των ερευνών των ελληνικών και ξένων διωκτικών αρχών, αντί να προτρέχει. Επειδή, λοιπόν, διερευνάται υπόθεση υπερτιμολόγησης φαρμάκων σε καιρό κρίσης και διάλυσης του εθνικού συστήματος υγείας, το μόνο ερώτημα είναι αν θέλει να βρούμε ποιοι ευθύνονται.Αν ναι, ας συμβάλει στη Βουλή. Αν όχι, τουλάχιστον να μην επιδεικνύει τέτοιο πανικό».

Η στάση της, καταλήγει «θυμίζει παλιάς κοπής ενόχους που όταν πιάστηκαν στη ‘φάκα’ μιλούσαν για δήθεν πολιτική δίωξη», υπογραμμίζουν οι πηγές της κυβέρνησης και υπενθυμίζουν ότι τα ίδια έλεγε και ο κ. Τσοχατζόπουλος.

in.gr

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024