Όταν οι φίλοι σου στα ανήλιαγα στενά του Μπουένος Άιρες σου έχουν δώσει το παρατσούκλι «απάτσι», τότε δεν μπορεί παρά να είσαι μαχητής. Γεννήθηκε άλλωστε στο «φουέρτε απάτσι» μια από τις πιο σκληρές γειτονιές της αργεντίνικης πρωτεύουσας. Κλήθηκε να αποδείξει απ’ τα μικράτα του πως ήταν γεννημένος για δίνει μάχες. Και να κερδίζει.

Ο Κάρλος Τέβες για τον οποίο ο λόγος, έχει σήμερα γενέθλια. Έκλεισε τα 34 του χρόνια. Τα τελευταία 14 είναι πολύ διαφορετικά από τα πρώτα είκοσι. Η αρχή ήταν γεμάτη φτώχεια και η συνέχεια είναι βυθισμένη στα πλούτη. Δυο ζωές σ’ ένα σώμα. Αργότερα δυο ομάδες σε μια πόλη. Κατάφερε να διχάσει το Μάντσεστερ. Η (πολύ) μακρινή ανάμνηση της φτώχειας δεν έχει πάντως εγκαταλείψει τον Αργεντινό επιθετικό. Ήταν άλλωστε τόσο ζόρικα τα χρονικά της ανέχειας, που θα μπορούσαν να είναι δερματοστιξία υπενθύμισης. Αυτών που βίωσε στο Μπόκα.

Μιας και η κουβέντα πήγε στο μυθικό και πολυθρύλητο προάστιο της πόλης των αέρηδων. Ο Κάρλος Τέβες αγαπάει την Μπόκα κι ευτύχησε να παίξει στην ομάδα. Και οπαδός και παίκτης. Ίσως κάποια στιγμή και πρόεδρος. Τα χρήματα που έχει κερδίσει από το ποδόσφαιρο, του δίνουν το δικαίωμα να γίνει ακόμα και ιδιοκτήτης της ομάδας του Μπουένος Άιρες.

Ο βραχύσωμος Αργεντινός είναι «βουτηγμένος» στα πάθη της ζωής. Με τα καλά του, με τα στραβά του. Όλα μαζί για να «δέσει το γλυκό». Ο ίδιος φρόντισε να ξεχωρίσει από τις πρώτες μέρες παρουσίας στου στην Μπόκα, κι όχι για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.

Όταν οι ιθύνοντες της Μπόκα του πρότειναν να αναλάβουν τα έξοδο για να υποβληθεί σε επεμβάσεις από τους κορυφαίους πλαστικούς χειρούργους, για το σημάδι στο πρόσωπο (κάψιμο από βραστό νερό) η απάντηση του «απάτσι» ήταν συγκλονιστική. «Πιστεύω πως ο Θεός για κάποιο λόγο με θέλει σημαδεμένο. Καμιά επέμβαση».

Λίγο αργότερα θα γίνονταν και η ποδοσφαιρική επίδειξη. Η «ερωτική» σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα γίνεται το εισιτήριο για το ταξίδι στην Ευρώπη. Θα κερδίσει χρήμα. Ατελείωτο. Φήμη ή καλύτερα δόξα. Θα κάνει όσα είχε ονειρευτεί ο «Καρλίτο». Ο «απάτσι» από το Μπουένος Άιρες.

Χρ. Ευαγγελάτος

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο