Επίθεση μέσα σε σταθμό του μέτρο δέχτηκε σπουδαστής της Σχολής Ευελπίδων από αντιεξουσιαστές, λίγες ώρες μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών αποτελείτο από τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα δύο κατάφεραν να εξαφανιστούν πριν φτάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα, Δευτέρα, στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με σφυρί στον Εύελπι στο μετρό. Παρά το γεγονός ότι φορούσε πολιτικά, διέκριναν στο σακίδιό του το σήμα της Σχολής Ευελπίδων.

Μόλις ο συρμός έφτασε στον σταθμό μετρό Κατεχάκη, δύο από τους τέσσερις δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς που βρισκόταν στο σημείο, ενώ ο σπουδαστής υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό στο Μοναστηράκι όπου τρεις Ευέλπιδες είχαν δεχτεί επίθεση από αγνώστους ενώ περπατούσαν στην οδό Πανδρόσου στο Μοναστηράκι.

in.gr