Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαγγελόπουλος: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του κράτους η Novartis

Παπαγγελόπουλος: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του κράτους η Novartis

Κοντονής και Παπαγγελόπουλος, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, χαρακτήρισαν «τεράστιο σκάνδαλο» και τόνισαν την εντολή του πρωθυπουργού για άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται ώστε να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη η υπόθεση Novartis.

Δηλώσεις για την υπόθεση της Novartis έκανε αμέσως μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τους κ. Κοντονή και Παπαγγελόπουλο να χαρακτηρίζουν τέραστιο το σκάνδαλο της Novartis.

«Πριν ένα χρόνο είχα αναφέρει ότι το σκάνδαλο NOVARTIS τόσο όσο από οικονομικής όσο και ηθικής πλευράς θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία πολύ περισσότερο από το σκάνδαλο της Siemens» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τόνισε ότι την Τρίτη ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στη Βουλή.

Ο κ. Κοντονής συμπλήρωσε επίσης ότι «το σκάνδαλο με το φάρμακο είναι τεράστιο διότι, σε μία περίοδο κρίσης, υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες που λειτουργούσαν με παράνομο τρόπο και με υπερκοστολογήσεις. Γι’ αυτό το λόγο εκτοξεύτηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε ποσοστά διπλάσιας φαρμακευτικής δαπάνης της ΕΕ», ενώ σημείωσε ότι η εντολή του Αλέξη Τσίπρα ήταν να κινηθούν και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και τον κανονισμό της Βουλής.

Τέλος ερωτηθείς για τον πρόεδρο της NΟVARTIS Hellas ο κ. Κοντονής ενημέρωσε ότι δεν διώκεται αλλά του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και εξέφρασε την ελπίδα του να μείνει και να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι «είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» και προέτρεψε όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις να μην μιλούν γιατί εκτίθενται.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024