Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Ένοπλη επίθεση με τέσσερις τραυματίες - Ρατσιστικά τα κίνητρα [Βίντεο]

Ιταλία: Ένοπλη επίθεση με τέσσερις τραυματίες – Ρατσιστικά τα κίνητρα [Βίντεο]

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας, όταν άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις Αφροαμερικανούς. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δράστης συνελήφθη, ενώ η επίεθση συνδέεται με τη δολοφονία 18χρονης από μετανάστη πριν λίγες ημέρες.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας, όταν άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις Αφροαμερικανούς. Όπως μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Tgcom, ο άνδρας αυτός συνελήφθη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άγνωστος πυροβόλησε μέσα από ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε στους δρόμους της πόλης, ενώ φέρεται να είχε στόχο μόνο Αφροαμερικανούς.

Ο δράστης είναι ένας 28χρονος Ιταλός και ονομάζεται Λούκα Τράνι. Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, ο Τράνι έχει ξυρισμένο κεφάλι και όταν τον συνέλαβαν χαιρέτησε φασιστικά, υψώνοντας και τεντώνοντας το δεξί του χέρι, ενώ δεν προκύπτει να έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Λίγο πριν τον συλλάβουν βγήκε από το αυτοκίνητό του και τυλίχθηκε με μια ιταλική σημαία. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση.

Ο τραυματισμός μεταναστών συνδέεται με την δολοφονία μιας 18χρονης από μετανάστη, πριν από λίγες ημέρες στην ίδια πόλη. Πριν από τρεις ημέρες, το πτώμα της δεκαοκτάχρονης Παμέλα Ματροπιέτρο βρέθηκε τεμαχισμένο μέσα σε δυο βαλίτσες σε περιοχή λίγο έξω από την πόλη της Ματσεράτα.

Οι έρευνες, χάρη σε εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος, οδήγησαν στην σύλληψη του Νιγηριανού Ίνοσεντ Οσεγκάλε, 29 ετών, ο οποίος γνώριζε το θύμα. Η κοπέλα είχε απομακρυνθεί από κοινότητα για την απεξάρτηση τοξικομανών και ο Οσεγκάλε είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.

Η αγριότητα του εγκλήματος προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη της χώρας και η σημερινή βίαιη ρατσιστική επίθεση κατά μεταναστών που βρίσκονταν στον σταθμό και σε καφέ της Ματσεράτα πιθανόν να είναι έργο κάποιου παράφρονα έπειτα από την δολοφονία της Παμέλα Ματροπιέτρο, όπως μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024