Η Ιταλία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα «ηλεκτρονικά βραχιόλια» της Amazon
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα, κατέστησε σαφές ότι στην Ιταλία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ τα «ηλεκτρονικά βραχιόλια» που φέρεται να ετοιμάζει η εταιρία Amazon, για να μπορεί να ελέγξει το πώς δουλεύουν οι εργαζόμενοί της. Η όλη ιδέα, σύμφωνα με τον Τύπο, ήταν να εξακριβωθεί αν οι εργαζόμενοι είναι αρκετά γρήγοροι και παραγωγικοί.
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα, κατέστησε σαφές ότι στην Ιταλία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ τα «ηλεκτρονικά βραχιόλια» που φέρεται να ετοιμάζει η εταιρία Amazon, για να μπορεί να ελέγξει το πώς δουλεύουν οι εργαζόμενοί της. Η όλη ιδέα, σύμφωνα με τον Τύπο, ήταν να εξακριβωθεί αν οι εργαζόμενοι είναι αρκετά γρήγοροι και παραγωγικοί.
Ο Καλέντα πρόσθεσε ότι σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της εταιρίας, πρόσθεσε ότι «τα μόνα βραχιόλια που χρησιμοποιούνται, στην Ιταλία, είναι εκείνα των χρυσοχόων».
«Οι εκπρόσωποι της εταιρίας φαίνεται ότι κατάλαβαν», τόνισε ο υπουργός.
Παράλληλα, την χρήση των ηλεκτρονικών βραχιολιών που φέρεται ότι σκόπευε να χρησιμοποιήσει η εταιρία (σύμφωνα με τον ιστότοπο GeekWire) απέρριψε και η ιταλική Κρατική Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων. «Μια τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν σε αντίθεση με την νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, τόσο Ιταλία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη», υπογραμμίζει η Αρχή.
Το δε ιταλικό υπουργείο Εργασίας προσθέτει ότι τα «βραχιόλια» αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν δεν υπάρξει σαφής συναίνεση των συνδικάτων, ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρων κατηγορεί την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, ότι με τις μεταρρυθμίσεις της, άνοιξε τον δρόμο σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442