Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπανδρέου: Εθνικό συμφέρον να απαλειφθεί κάθε αλυτρωτική αντίληψη

Παπανδρέου: Εθνικό συμφέρον να απαλειφθεί κάθε αλυτρωτική αντίληψη

Με γραπτή δήλωσή του παρενέβη στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως το εθνικό συμφέρον απορρέει από την Ενδιάμεση Συμφωνία την οποία ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μετά το 2000.

Παρέμβαση στη συζήτηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως «το εθνικό συμφέρον, επιτάσσει συνέπεια και συνέχεια στην εθνική μας γραμμή», η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος «απορρέει από την Ενδιάμεση Συμφωνία και την συνυπέγραψαν και ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις από το 2000 μέχρι σήμερα».

«Εθνικό συμφέρον είναι να απαλειφθεί κάθε αλυτρωτική αναφορά και αντίληψη. Να προωθήσουμε μια λύση σύνθετης ονομασίας για κάθε χρήση (erga omnes). Ιδιαίτερα όταν, η ΠΓΔΜ, από την πλειοψηφία των χωρών αναγνωρίζεται σήμερα ως «Μακεδονία»», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι διαχρονικά τα Βαλκάνια ταλανίζονται από τις ορέξεις και παρεμβάσεις τρίτων δυνάμεων και «γι’ αυτό, εθνικό συμφέρον είναι η συμφιλίωση των δύο λαών, με λύση αξιοπρεπή και αμοιβαίως αποδεκτή».

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι μόνο έτσι η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί ξανά στην πρωτοπορία των Βαλκανίων ως δύναμη ειρήνης, λογικής, ανάπτυξης και συνεργασίας, συμβάλλοντας στην ευρωπαϊκή πορεία των χωρών της περιοχής, διασφαλίζοντας πάντα τα ελληνικά συμφέροντα.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου παίρνει σαφείς αποστάσεις από «την κομματική ψηφοθηρία, την εκμετάλλευση της αγωνίας του ελληνικού λαού, και τις ακραίες φωνές που καλλιεργούν διχόνοια και αδιέξοδα για τους Έλληνες και τη χώρα», ενώ επικρίνει ως απαράδεκτη τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024