Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Αγανάκτηση πολιτών για πολυτελείς διακοπές του Προέδρου

Ουκρανία: Αγανάκτηση πολιτών για πολυτελείς διακοπές του Προέδρου

Την αγανάκτηση των ουκρανών πολιτών προκάλεσαν οι πολυτελείς διακοπές του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, και του γενικού εισαγγελέα, στενού συνεργάτη του επικεφαλής του ουκρανικού κράτους.

Την αγανάκτηση των ουκρανών πολιτών προκάλεσαν οι πολυτελείς διακοπές του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, και του γενικού εισαγγελέα, στενού συνεργάτη του επικεφαλής του ουκρανικού κράτους.

Λίγο αφότου πέρασε την Πρωτοχρονιά στην Ουκρανία, ο Ποροσένκο, ο οποίος ταξίδευε ινκόγκνιτο, μαζί με άλλα δέκα πρόσωπα, συγγενείς και φίλους του, έφυγαν για επταήμερες διακοπές σε ένα ιδιωτικό νησί στο αρχιπέλαγος των Μαλβίδων.

Δύο εβδομάδες μετά τις αποκαλύψεις, γνωστοποιήθηκε ότι ο γενικός εισαγγελέας, Γιούρι Λουτσένκο, πήγε διακοπές με την οικογένειά του στις Σεϋχέλλες με το ταξίδι αναψυχής να κοστίζει 52.000 ευρώ για τον ίδιο, τη σύζυγό του και τον γιο τους.

Οι δύο έρευνες της Skhemi προκάλεσαν την αγανάκτηση της κοινής γνώμης στην Ουκρανία, που βρίσκεται μεταξύ των φτωχότερων χωρών της Ευρώπης και μαστίζεται από φαινόμενα διαφθοράς, ιδίως στους κόλπους της διοικητικής ελίτ.

«Είναι ώρα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία να προτείνουν πακέτα ξεναγήσεων με τον τίτλο »ακολουθήστε τον Ποροσένκο και τον Λουτσένκο: Μαλβίδες, Σεϋχέλλες, Παναμάς»» σχολίασε με σκωπτική διάθεση στο Facebook ο βουλευτής, Σεργκίι Λετστσένκο, αναφερόμενος και στο γεγονός ότι το όνομα του ουκρανού προέδρου εμφανίστηκε στην έρευνα των Panama Papers.

Πρέπει «να τους στείλουμε να ακολουθήσουν αυτό το πρόγραμμα: παραίτηση, έρευνα (σε βάρος τους), δικαστήριο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Γιούρι Λουτσένκο υπεραμύνθηκε σήμερα των επιλογών του, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Facebook ότι το ταξίδι του στις Σεϋχέλλες του στοίχισε λιγότερο, 20.000 δολάρια (16.000 ευρώ) για τον ίδιο, τη σύζυγό του και τον μικρότερο γιο τους, φοιτητή, κι ότι το κόστος των διακοπών το κάλυψε ο μεγαλύτερος γιος του, με αφορμή την επέτειο 30 ετών για τον γάμο τους.

Από την πλευρά της η ουκρανική προεδρία επιβεβαίωσε ότι ο Ποροσένκο μετέβη σε «ιδιωτική επίσκεψη» στις Μαλβίδες, διαβεβαιώνοντας ότι πλήρωσε το ταξίδι από την τσέπη του.

Η περιουσία του Ποροσένκο υπολογιζόταν στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2017 από το ουκρανικό περιοδικό Novoïe Vremia.

Εντούτοις, οι υπέρογκες δαπάνες, σε μια χώρα όπου ο μέσος μισθός ανέρχεται σε 250 ευρώ τον μήνα και το ιδιωτικό ταξίδι στο εξωτερικό σε μια στιγμή όπου η Ουκρανία συνταράσσεται από τον πόλεμο με τους φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024