«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα» προειδοποιεί ο Ρουβίκωνας
«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα» προειδοποιεί η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» σχετικά με το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, διευκρινίζοντας πως «αν μας χτυπήσουν οι φασίστες, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια».
«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα» προειδοποιεί η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» σχετικά με το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
Ειδικότερα, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Ρουβίκωνα με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά, δημιουργώντας ερωτήματα: «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Καποιοι θα κρατάνε “σφουγγαρίστρες” και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Αλλοι θεωρούν ότι “θα είναι η μέρα τους” και κάποιοι άλλοι θέλουν “να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες”. Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».
Σε διευκρίνιση για το ίδιο ζήτημα ο Ρουβίκωνας κάνει αναφορά στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο «φασίστες μπροστά στα ΜΑΤ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα, έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις».
«Εάν μας έρθουν και εδώ, δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν. Κατανοητό;» σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού του λαού προκειμένου να μην συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.
Ο κ. Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Twitter, τονίζει ότι «ο εκφοβισμός δεν θα καρποφορήσει και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλίσει το δικαίωμά μας να διαδηλώσουμε. Αν οι κουκουλοφόροι των Εξαρχείων έρθουν να μας εμποδίσουν διά της βίας η ευθύνη στον κ. Τσίπρα».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων