Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις για την εγκατάσταση POS στα κυλικεία σχολείων

Αντιδράσεις για την εγκατάσταση POS στα κυλικεία σχολείων

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας ζητά την απόσυρση της απόφασης που επιβάλλει στα κυλικεία που λειτουργούν στα σχολεία να τοποθετήσουν μηχανήματα POS.

Την απόσυρση της απόφασης που υποχρεώνει όλους όσοι λειτουργούν κυλικεία σε σχολεία να τοποθετήσουν τερματικά αποδοχής καρτών (POS) ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Όπως σημειώνει το Επιμελητήριο, από την εφαρμογή της απόφασης θα προκληθούν άμεσα αρκετά προβλήματα, καθώς τονίζουν ότι η υποχρεωτικότητα εγκατάστασης προσκρούει σε ορισμένες εγγενείς αδυναμίες που σχετίζονται με τη φύση της συγκεκριμένης επαγγελματικής δραστηριότητας, αλλά και με το προφίλ των καταναλωτών που είναι μαθητές.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, «η απόφαση αυτή φέρνει σε αδιέξοδο εκατοντάδες επαγγελματίες που λειτουργούν τα σχολικά κυλικεία και σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές. Οι μαθητές και τα κυλικεία δεν είναι δυνατόν για την αγορά ενός σάντουιτς ή αναψυκτικού να επιβαρύνονται με διαδικασίες πληρωμής με κάρτες, δεδομένου τόσο της αδυναμίας να φέρουν κάρτες οι μαθητές όσο και άλλων εγγενών προβλημάτων λειτουργίας POS από τα κυλικεία. Είναι μια εντελώς αχρείαστη και υπερβολική απόφαση η οποία πρέπει να αποσυρθεί και το ΕΕΑ θα επιδιώξει συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου για να αναπτύξει τις θέσεις του για το θέμα».

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024