Κανένα σημείο προσέγγισης δεν υπήρξε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε με τον τομεάρχη Γιώργο Κουμουτσάκο.
Από τις δηλώσεις του τελευταίου φαίνεται ότι η ΝΔ αντιδρά έντονα και δεν δέχεται σε καμιά περίπτωση την «σαλαμοποίηση» της διαδικασίας για την ονομασία των Σκοπίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μ. Νίμιτς μετέφερε πρόταση για σταδιακή λύση του προβλήματος, δηλαδή τώρα να δοθεί το όνομα και αργότερα οι δεσμεύσεις για τις αλυτρωτικές αναφορές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ.

Ο… διπλωματικός καυγάς φάνηκε ξεκάθαρα και στις δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου ο οποίος, μετά τη συνάντηση είπε: «Η ενημέρωση από τον Μάθιου Νίμιτς δυστυχώς δεν αμβλύνει τις ανησυχίες
μας για το ονοματολογικό».

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως για τη ΝΔ «η λύση πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη, να προβλέπει την εξάλειψη κάθε αλυτρωτισμού, να είναι αποδεκτή από τους Έλληνες και να υιοθετηθεί για όλες τις χρήσεις και από όλους». Για να γίνουν αυτά, πρόσθεσε, μόνη λύση αποτελεί η αλλαγή του συντάγματος στη γειτονική χώρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον κ. Κουμουτσάκο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο κ. Νίμιτς ανέφερε:

«Ηρθε η ώρα να αδράξουμε τη στιγμή για λύση. Υπάρχει θετική δυναμική και θετικό κλίμα στις δύο χώρες Ελλάδα και πΓΔΜ για ανεύρεση λύσης».

Την στάση της ΝΔ υπέρ μιας λύσης-πακέτο στο Σκοπιανό υπερασπίστηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη, με ανάρτησή της:

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο