Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρευστοποιήσεις σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου αναμένουν οι αναλυτές

Ρευστοποιήσεις σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου αναμένουν οι αναλυτές

Ρευστοποιήσεων σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου αναμένουν οι αναλυτές των αγορών, σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο της Alpha Bank.

Ρευστοποιήσεων σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου αναμένουν οι αναλυτές των αγορών, σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο της Alpha Bank.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα θα βρεθεί η ετήσια ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ στο Κογκρέσο.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η ιδιωτική κατανάλωση στις ΗΠΑ ενισχύθηκε σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο κατά 0,4% (Νοέμβριος: 0,8%), όπως αναμενόταν.

Τα ιδιωτικά εισοδήματα αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο για έκτο συνεχόμενο μήνα και σε ετήσια βάση καταγράφηκε η μεγαλύτερη ενίσχυση (4,1%, Νοέμβριος: 3,8%) από τον Οκτώβριο του 2015.

Ο αποπληθωριστής προσωπικής κατανάλωσης PCE εμφάνισε αύξηση σε ετήσια βάση κατά 1,7% το Δεκέμβριο (Νοέμβριος: 1,8%) και ο δομικός αποπληθωριστής προσωπικής κατανάλωσης PCE κατέγραψε σε ετήσια βάση ενίσχυση κατά 1,5% (Νοέμβριος: 1,5%), όπως αναμενόταν.

Ο δείκτης μεταποίησης Dallas Fed αυξήθηκε τον Ιανουάριο σε υψηλό (33,4, Δεκέμβριος: 29,7) από το Δεκέμβριο του 2005.

Παράλληλα, συνεκτιμάται το γεγονός ότι ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ (P. Praet) εκτιμά ότι το πρόγραμμα ποσοτικής επέκτασης είναι ακόμα αναγκαίο, καθώς δεν έχουν πλήρως επιτευχθεί οι στόχοι του.

Ακόμη, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση, το ΑΕΠ της Γαλλίας εμφάνισε σε τριμηνιαία βάση στο δ’ τρίμηνο αύξηση κατά 0,6% (εκτίμηση: 0,6%, γ’ τρίμηνο: 0,5%) και σε ετήσια βάση κατέγραψε τη μεγαλύτερη ενίσχυση (2,4%, εκτίμηση: 2,3%) από το α’ τρίμηνο του 2011.

Στην Ελβετία ο πρόδρομος οικονομικός δείκτης KOF υποχώρησε τον Ιανουάριο σε χαμηλό (106,9, Δεκέμβριος: 111,4) από το Σεπτέμβριο του 2017.

Στην Ευρωζώνη αναμένονται ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης Ιανουαρίου και η αρχική μέτρηση του ΑΕΠ δ’ τριμήνου. Στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ιανουαρίου. Ξεκινά η διήμερη σύσκεψη της Fed.

in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024