Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Νέα επίθεση Νίκου Παππά σε Αντώνη Σαμαρά για ΠΓΔΜ

Επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ.

Επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ και τις διακρατικές συμφωνίες που είχαν υπογραφεί την περίοδο που ο κ. Σαμαράς ήταν υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Ας μας απαντήσει ο κ. Σαμαράς: σε πόσα έγγραφα που αναφέρουν τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του έχει βάλει την υπογραφή του;», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε σημείωμά του για τις διαρροές του Αντώνη Σαμαρά.

«Έχει φανεί εδώ και χρόνια, ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχουμε μια επιλογή ακαμψίας, αλλά μια στρατηγική πολιτικού marketing, η οποία έχτισε το πρώτο κομμάτι της καριέρας του κ. Σαμαρά» αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα, στο οποίο τονίζεται ότι «ο κ. Σαμαράς παραδέχεται ότι 3 μήνες μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας, υπέγραψε συμφωνία στην οποία η γειτονική χώρα αναφέρεται ως Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Όπως επισημαίνεται, «η συμφωνία αυτή υπεγράφη ακριβώς διότι ακυρώθηκε η προϋπάρχουσα, αντίστοιχη με την διαλυόμενη Γιουγκοσλαβία» και το θέμα «αξιοποιήθηκε αργότερα για να ανατραπεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και να στηθεί η Πολιτική Άνοιξη».

Επισημαίνεται επίσης, ότι «αυτή είναι η αλήθεια και οφείλουν να την ομολογήσουν. Κυρίως ενώπιον του κόσμου που πήγε στο συλλαλητήριο και με τα αισθήματα του οποίου παίζουν εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Υποσχόμαστε ότι ο λαός θα μάθει, ή μάλλον θα θυμηθεί, με λεπτομέρειες, ποιος είπε και τι για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Θα μάθει και ποιος υπέγραψε και τι».

«Πρώτα, όμως, ας μας απαντήσει ο κ. Σαμαράς: σε πόσα έγγραφα που αναφέρουν τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του έχει βάλει την υπογραφή του;» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024