Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσεχία: Νικητής ο Ζέμαν στις προεδρικές εκλογές

Τσεχία: Νικητής ο Ζέμαν στις προεδρικές εκλογές

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν κέρδισε στον δεύτερο γύρο τις τσεχικές προεδρικές εκλογές, μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων CTK. Τα αποτελέσματα από το 94,95% των εκλογικών περιφερειών δείχνουν ότι ο Ζέμαν κέρδισε στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με 52,16% των ψήφων, έναντι 47,83% για τον αντίπαλό του, τον Γίρι Ντράχος.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν κέρδισε στον δεύτερο γύρο τις τσεχικές προεδρικές εκλογές, μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Τα αποτελέσματα από το 94,95% των εκλογικών περιφερειών δείχνουν ότι ο Ζέμαν κέρδισε στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με 52,16% των ψήφων, έναντι 47,83% για τον αντίπαλό του, τον Γίρι Ντράχος.

Ο 73χρονος Ζέμαν, βετεράνος της αριστεράς και γνωστός για τις φιλοκινεζικές και φιλορωσικές θέσεις του, αλλά και κατά των μεταναστών συγκέντρωσε το 38,56% στον πρώτο γύρο. Ο Ντράχος, 68 ετών, συγκέντρωσε το 26,60% των ψήφων χάρη στη στήριξη των ψηφοφόρων στην Πράγα και τις μεγάλες πόλεις.

Αρχικά ο Ντράχος εμφανιζόταν φαβορί μετά τον πρώτο γύρο καθώς οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους επτά υποψήφιους, που αποκλείστηκαν, είχαν δηλώσει ότι τον στηρίζουν.

Όμως την Πέμπτη η ζυγαριά φάνηκε να γέρνει προς τη μεριά του απερχόμενου προέδρου. Σε αυτό συμφωνούν και οι εταιρείες στοιχημάτων που εκτιμούν ότι ο Ζέμαν θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Σε μια χώρα, όπου η πλειονότητα των κατοίκων τάσσεται κατά της υποδοχής μεταναστών, ο απερχόμενος πρόεδρος, τον οποίο συχνά χαρακτηρίζουν λαϊκιστή, δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στον αντίπαλό του.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024