Γαλλία: Για τον κίνδυνο πλημμυρών προετοιμάζεται το Παρίσι
Η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα αυξήθηκε κι άλλο σήμερα στο Παρίσι και αναμένεται ότι μέχρι αύριο θα έχει φθάσει στο υψηλότερο σημείο της, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, ενώ οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο να σημειωθούν πλημμύρες.
Η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα αυξήθηκε κι άλλο σήμερα στο Παρίσι και αναμένεται ότι μέχρι αύριο θα έχει φθάσει στο υψηλότερο σημείο της, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, ενώ οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο να σημειωθούν πλημμύρες.
Η κυβερνητική υπηρεσία «Vigicrues», που παρακολουθεί τις ανόδους στη στάθμη των υδάτων, ανακοίνωσε πως υπήρξε στη διάρκεια της νύκτας μια μικρή αύξηση της στάθμης του ποταμού στην πρωτεύουσα και ενδέχεται να πλησιάσει στο υψηλότερο σημείο της, το οποίο είχε φθάσει για τελευταία φορά το 2016.
Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα έχει ήδη κάνει να πλημμυρίσουν παρόχθιοι δρόμοι περιπάτου στο Παρίσι και υποχρέωσε το μουσείο του Λούβρου να κλείσει μια έκθεση ισλαμικής τέχνης στο υπόγειο.
Επίσης προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των γνωστών τουριστικών πλοιαρίων «Bateaux Mouches», ενώ κύκνοι κολυμπούν πλέον σε σημεία όπου συνήθως υπάρχει οδόστρωμα. Ακόμη και αρουραίοι έχουν αναγκαστεί να βγουν στους δρόμους του Παρισιού εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού.
Σήμερα στις 09:50 στη γέφυρα του Οστερλίτς (Αούστερλιτς) η στάθμη του Σηκουάνα βρισκόταν στα 5,70 μέτρα, ενώ προβλέπεται ότι αύριο το βράδυ θα έχει φθάσει περίπου τα 5,90 μέτρα.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442