Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: «Πρώτα η Αμερική δεν σημαίνει η Αμερική μόνη»

Τραμπ: «Πρώτα η Αμερική δεν σημαίνει η Αμερική μόνη»

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τους εμπορικούς εταίρους ότι η Ουάσινγκτον δεν θα ανεχθεί πλέον το άδικο εμπόριο και υποστήριξε πως ληστρικές πρακτικές στρεβλώνουν τις αγορές. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κάνουν πια τα στραβά μάτια σε άδικες εμπορικές πρακτικές», δήλωσε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη, τραπεζίτες και πολιτικούς ηγέτες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τους εμπορικούς εταίρους ότι η Ουάσινγκτον δεν θα ανεχθεί πλέον το άδικο εμπόριο και υποστήριξε πως ληστρικές πρακτικές στρεβλώνουν τις αγορές.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κάνουν πια τα στραβά μάτια σε άδικες εμπορικές πρακτικές», δήλωσε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη, τραπεζίτες και πολιτικούς ηγέτες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός.

«Δεν μπορούμε να έχουμε ελεύθερο και ανοικτό εμπόριο αν ορισμένες χώρες εκμεταλλεύονται το σύστημα σε βάρος άλλων», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, που ήταν ολόκληρη αφιερωμένη στο να καθησυχάσει τους εμπορικούς και διπλωματικούς εταίρους των ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης στον κόσμο «τη φιλία» και «τη συνεργασία» των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Θα βάζω πάντα πρώτα την Αμερική, όπως ακριβώς πρέπει να κάνουν και οι ηγέτες άλλων χωρών με τις δικές τους χώρες. Όμως πρώτα η Αμερική δεν σημαίνει η Αμερική μόνη», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Βρίσκομαι εδώ για να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού και για να υπογραμμίσω τη φιλία και τη συνεργασία των ΗΠΑ για να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο, είπε ακόμη ο αμερικανός πρόεδρος.

«Έχει ανακτηθεί σχεδόν το 100% των εδαφών του ΙΚ»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι «σχεδόν το 100% των εδαφών» που είχε καταλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ έχει πλέον ανακτηθεί.

«Ο συνασπισμός που πολεμά για την ανατροπή του (αυτοαποκαλούμενου) Ισλαμικού Κράτους ανέκτησε σχεδόν το 100% των εδαφών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο αυτών των δολοφόνων στο Ιράκ και τη Συρία» δήλωσε ο Αμερικανός ηγέτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Χρειάζεται να διεξαχθούν και άλλες «μάχες» προκειμένου να «εδραιώσουμε» αυτήν την πρόοδο, συμπλήρωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι το Αφγανιστάν δεν θα ξαναγίνει καταφύγιο για τους τρομοκράτες» συμπλήρωσε.

Κοινή γραμμή με Πούτιν για επικοινωνία

Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ελπίζει σε διάλογο με την Μόσχα ταυτίζεται πλήρως με την άποψη του προέδρου Πούτιν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αυτή η δήλωση ανταποκρίνεται πλήρως στην άποψη, την οποία επανειλημμένα έχει εκφράσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν» ήταν η απάντηση του Πεσκόφ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του 48ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Αποδοκίμασε και αποδοκιμάστηκε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε τις αποδοκιμασίες μερίδας του ακροατηρίου σήμερα στο Νταβός όταν καταφέρθηκε εναντίον των ΜΜΕ τα οποία χαρακτήρισε «μοχθηρά» και «ψευδή».

«Πάντα είχα καλές σχέσεις με τον Τύπο όταν ήμουν επιχειρηματίας. Όταν έγινα πολιτικός, συνειδητοποίησα σε ποιο βαθμό ο Τύπος μπορεί να είναι μοχθηρός και ψευδής» είπε στην ομιλία που εκφώνησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Ακούστε με. Αυτός μιλάει για «fake news»!» άρχισε να φωνάζει μόλις τον άκουσε η Άνια Σίφριν. Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Κολούμπια, που φόραγε ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Δεν είναι πρόεδρός μου», παρακολουθούσε την ομιλία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου έξω από την αίθουσα.

Πριν από τις παραπάνω δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια ενός άτυπου διαλόγου επί σκηνής με τον διοργανωτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβάμπ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε παραμείνει πιστός στο κείμενο της ομιλίας του.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε «ψευδείς ειδήσεις» τις πληροφορίες που δημοσίευσαν οι New York Times, σύμφωνα με τις οποίες ο μεγιστάνας είχε δώσει εντολή τον Ιούνιο του 2017 να απολυθεί ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

«Παίρνω μια ασπιτίνη κάθε μέρα»

Ορισμένοι από τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ξεπέρασαν τους εαυτούς τους στο να περιαυτολογούν για τις επιδόσεις των εταιρειών τους στις ΗΠΑ στις συζητήσεις που είχαν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ενός δείπνου χθες το βράδυ. Από την πλευρά του, ο δισεκατομμυριούχος ηγέτης απάντησε ότι… του αρέσουν οι γερμανικοί ανελκυστήρες και ότι παίρνει μια ασπιρίνη την ημέρα.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, οι διεύθυνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων βιομηχανικών, πετρελαϊκών ομίλων αλλά και επιχειρήσεων που πρωτοστατούν στους τομείς της υγείας και της τεχνολογίας, έσπευσαν να ενημερώσουν εν συντομία τον Τραμπ σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους στις ΗΠΑ ελπίζοντας σε μια θετική αντίδραση του μεγιστάνα.

Ο Γιο Κέζερ, που καθόταν αριστερά του Τραμπ, κι ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου της Siemens, ξεκίνησε τη συζήτηση λέγοντας ότι η εταιρεία του καταγράφει καλές επιδόσεις στις ΗΠΑ, όπου εργάζονται 56.000 άνθρωποι.

«Και από τη στιγμή που πετύχατε με την φορολογική μεταρρύθμιση, αποφασίσαμε να αναπτύξουμε αεριοστρόβιλους επόμενης γενιάς στις ΗΠΑ» συνέχισε ο Κέζερ σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση των όσων ειπώθηκαν, αναφερόμενος στις περικοπές της φορολογίας των επιχειρήσεων που εγκρίθηκαν τον περασμένο μήνα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ότι οι επιδόσεις αυτές είναι «κάτι το σημαντικό» προτού ακούσει και τους άλλους επικεφαλής κολοσσών όπως η Nestle, η Nokia, η Volvo και η Adidas.

Απαντώντας μάλιστα στον Βέρνερ Μπάουμαν, διευθύνοντα σύμβολο της Bayer, η οποία αναμένεται να εξαγοράσει την αμερικανική Monsanto, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι τακτικός χρήστης ενός εκ των γνωστότερων προϊόντων της γερμανικής εταιρείας: της ασπιρίνης.

«Παίρνω μία κάθε ημέρα… Μέχρι στιγμής, λειτουργεί» σημείωσε απευθυνόμενος στους καλεσμένους του, όπου βρίσκονταν επίσης οι διευθύνοντες σύμβουλοι της SAP και της Total. Στο μενού, εκτός των επιχειρήσεων, περιλαμβάνονταν μοσχαρίσιο φιλέτο στη σχάρα με πουρέ αρακά ή τηγανητό λαβράκι με πουρέ μωβ καρότου.

Από την πλευρά του ο Χάινριχ Χίζινγκερ, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Thyssenkrupp, επισήμανε ότι είναι πολύ περήφανος ότι ο όμιλος προμήθευσε όλους τους ανελκυστήρες στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1 της Νέας Υόρκης, το συγκρότημα που αντικατέστησε τους Δίδυμους Πύργους, οι οποίοι καταστράφηκαν το 2001.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ότι γνωρίζει τον ανελκυστήρα της εταιρείας Thyssenkrupp: «Έχω χρησιμοποιήσει το προϊόν σας. Φανταστικό προϊόν. Σας ευχαριστώ πολύ».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024