Η Jeep εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο προσθήκης μιας μικρότερης SUV πρότασης στην γκάμα της, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της φίρμας, Mike Manley.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο περιθώριο της έκθεσης του Detroit, δείχνοντας τη σοβαρότητα των προθέσεων της Jeep για ένα μοντέλο που θα τοποθετηθεί κάτω από το Renegade, το «μικρό» Jeep θα στοχεύσει κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά και σε άλλες όπου τα compact μοντέλα έχουν ιδιαίτερη απήχηση. Για τους ακριβώς «αντίθετους» λόγους το νέο μοντέλο δεν θα διατεθεί στις ΗΠΑ, όπως ο ίδιος επίσης αποκάλυψε.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το νέο μοντέλο που έχει γίνει γνωστό ως “baby Jeep” αναμένεται, να έχει μήκος κάτω από τα 4,0 μέτρα και να κατασκευάζεται σε ιταλικό έδαφος και συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, στο εργοστάσιο του Pomigliano όπου προς το παρόν κατασκευάζεται το Panda.

Αν τελικώς τα σχέδια της Jeep ευοδωθούν, τότε το επικρατέστερο υπαγορεύει την αξιοποίηση της μικρής αρχιτεκτονικής της FCA όπου βασίζονται τα Fiat Panda και 500.

Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον Ιούνιο με την προοπτική το νέο μοντέλο να εμφανιστεί το 2020.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο