Ο Τραμπ «γείωσε» τον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ αναφορικά με τη «δύναμη» του δολαρίου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ ενός «ισχυρού δολαρίου» αντικρούοντας τον υπουργό των Οικονομικών του ο οποίος είχε αναφερθεί χθες στα οφέλη από ένα αδύναμο δολάριο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ ενός «ισχυρού δολαρίου» αντικρούοντας τον υπουργό των Οικονομικών του ο οποίος είχε αναφερθεί χθες στα οφέλη από ένα αδύναμο δολάριο.
Η αξία του δολαρίου «θα πρέπει να βασίζεται στην ισχύ της χώρας» είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC από το Νταβός, όπου συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. «Το δολάριο θα γίνεται ολοένα και ισχυρότερο και τελικά θέλω να δω ένα ισχυρό δολάριο», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν παρερμηνεύτηκαν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι ισχυρές από οικονομικής άποψης και ότι κανείς δεν θα πρέπει να μιλάει για το δολάριο. «Δεν μ΄αρέσει να μιλάω για αυτό επειδή, ειλικρινά, κανείς δεν θα έπρεπε να μιλάει. Πρέπει να είναι αυτό που πρέπει να είναι και να βασίζεται στην ισχύ της χώρας», είπε, προσθέτοντας: «Τα πάμε πάρα πολύ καλά», επέμεινε.
Η δήλωση του Μνούτσιν, χθες, οδήγησε σε ράλι του ευρώ, ωστόσο απόψε, μετά τη συνέντευξη του Τραμπ, το δολάριο ανέκτησε το χαμένο έδαφος. Ο δείκτης δολαρίου, που αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων με βάση την εμπορικά σταθμισμένη ισοτιμία του, ανέβηκε στο 89,027, αφού νωρίτερα είχε υποχωρήσει μέχρι και το 88,438.
Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, που είχε ξεπεράσει, για πρώτη φορά από το 2014, το συμβολικό όριο των 1,25 δολαρίων, υποχώρησε ξανά κάτω από τα 1,24 δολάρια.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ζαχαριάδης: Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Λαζαρίδης θα είχε παραιτηθεί – Ώριμες οι συνθήκες για πρόταση δυσπιστίας
- Bring the Spring OFFERS
- Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα ήταν συνειδητός
- Η συμπερίληψη στο επίκεντρο της Δημάρχου Σερρών
- Μαροζάν – Τσιτσιπάς 2-1: Νέος πρόωρος αποκλεισμός…
- Stournaras Set for Third Term as Greece Central Bank Governor
- Ουγγαρία: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος Τάμας Σούλιοκ ζητεί ο Μαγιάρ – «Δεν είναι άξιος να ενσαρκώσει την ενότητα»
- Νέο επεισόδιο του Νεϊμάρ με την εξέδρα: «Είσαι χοντρός» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442