Ο ΟΤΘ θα στηρίξει ακόμα και οικονομικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σποράδες
Στην απόφαση να στηρίξει για τα επόμενα δύο χρόνια, ακόμα και οικονομικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Βορείων Σποράδων, προχώρησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΟΤΘ, Βούλα Πατουλίδου.
Στην απόφαση να στηρίξει για τα επόμενα δύο χρόνια, ακόμα και οικονομικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Βορείων Σποράδων, προχώρησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΟΤΘ, Βούλα Πατουλίδου.
Ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί αυτή η απόφαση είναι ακόμη υπό διαβούλευση, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Αθήνα, ζητώντας του να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται για επανασύνδεση της γραμμής.
Το συγκεκριμένο δρομολόγιο τέθηκε ξανά σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2016 και το καλοκαίρι του 2017, μετά από διακοπή έξι χρόνων. Για το καλοκαίρι του 2018, η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει το FlyingCat που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σποράδες, με την αιτιολογία ότι τα οικονομικά αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά.
Έκτοτε, τόσο οι δήμαρχοι των νησιών των Σποράδων και της Θεσσαλονίκης, όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς του τουρισμού, καταβάλουν προσπάθειες για να δοθεί μία λύση για τη συνέχιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Δήμου Αρταίων
- Κίνα: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από πλημμύρες – Συνεχίζονται οι καταρρακτώδεις βροχές
- Έχω παιδιά: Η πιο κλασική ενοχή
- Κυριακή Γρίβα: Παραπομπή σε δίκη ζητά η εισαγγελέας για τους τέσσερις αστυνομικούς
- Ευρώπη: Είναι προετοιμασμένη για τις νέες υγειονομικές απειλές; – Οι δύο νέοι κανονισμοί, πώς ενεργοποιούνται
- Το μέλλον της Δημόσιας Τηλεόρασης, επιμύθιο στην Eurovision
- Θεσσαλονίκη: 63χρονος οδηγούσε αντίθετα στον δρόμο με τρίκυκλο – Εις βάρος του εκκρεμούσαν οκτώ καταδικαστικές αποφάσεις
- Άβολο: O Καλάθης δίνει το χέρι σε ρεπόρτερ και αυτή τον αγνοεί (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442