Καϊλή: Το συλλαλητήριο ανήκει στον κόσμο και όχι στους ακραίους
«Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε αυθόρμητα από συλλόγους Μακεδόνων σε όλον τον κόσμο. Πολλές από τις ομιλίες ήταν ακραίες και δεν μας εκφράζουν, αλλά η διοργάνωση οφείλεται στον κόσμο και σε κανέναν άλλο, που θα προσπαθήσει ίσως να καπηλευτεί τη συγκέντρωση αυτή, η οποία ανήκει στον κόσμο και ήμουν μία από αυτούς» τόνισε η ευρωβουλευτής της «Ελιάς» Εύα Καϊλή.
«Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε αυθόρμητα από συλλόγους Μακεδόνων σε όλον
τον κόσμο. Πολλές από τις ομιλίες ήταν ακραίες και δεν μας εκφράζουν,
αλλά η διοργάνωση οφείλεται στον κόσμο και σε κανέναν άλλο, που θα
προσπαθήσει ίσως να καπηλευτεί τη συγκέντρωση αυτή, η οποία ανήκει στον
κόσμο και ήμουν μία από αυτούς» τόνισε η ευρωβουλευτής της «Ελιάς» Εύα
Καϊλή.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτη, ότι δεν χαίρεται για τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο, η κ. Καϊλή σημείωσε: «Και εγώ δεν χαίρομαι για πολλές άλλες απόψεις που έχει η ΔΗΜΑΡ».
Αναφερόμενη στον συνάδελφό της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, τόνισε: «Χαρακτήρισε όλους τους Έλληνες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εθνικιστές, εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων. Μάλιστα, θεώρησε σωστό να στείλει μία αναφορά σε συναδέλφους του στο Ευρωκοινοβούλιο, αναφέροντας ονομαστικά τι έχει κάνει ο καθένας και ποια είναι η δική του εκτίμηση. Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο -για μένα είναι και ντροπιαστικό- από έναν Έλληνα ευρωβουλευτή».
Εξάλλου, σχετικά με τις διεργασίες ενόψει του συνεδρίου του «Κινήματος Αλλαγής», η ευρωβουλευτής επισήμανε: «Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε στον δρόμο που έχει χαραχθεί, σε μία ενιαία παράταξη, η οποία στις επόμενες εκλογές θα μπορέσει να διαμορφώσει ψηφοδέλτια και ένα πρόγραμμα σε θέματα πάνω στα οποία συμφωνεί ως οδικό χάρτη. Έχουν γίνει πολύ μεγάλα και σημαντικά βήματα και η τάση και ο κόσμος και τα μηνύματα δείχνουν πως είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση».
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup