ΗΠΑ: Άνδρας δάγκωσε σκύλο της αστυνομίας και συνελήφθη
Ένας άνδρας από το Νιού Χάμσιρ... δάγκωσε σκύλο της αστυνομίας την ώρα που αστυνομικοί έκαναν έρευνα έπειτα από μια καταγγελία για τον τραυματισμό ενός ανθρώπου από πυρά στην πόλη Μπόσκοουεν, δήλωσαν αξιωματικοί της αστυνομίας την Τρίτη.
Ένας άνδρας από το Νιού Χάμσιρ… δάγκωσε σκύλο της αστυνομίας την ώρα που αστυνομικοί έκαναν έρευνα έπειτα από μια καταγγελία για τον τραυματισμό ενός ανθρώπου από πυρά στην πόλη Μπόσκοουεν, δήλωσαν αξιωματικοί της αστυνομίας την Τρίτη.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή, όταν αστυνομικοί έσπευσαν σε ένα σπίτι καθώς είχαν λάβει καταγγελία ότι ένας άνθρωπος είχε τραυματιστεί από σφαίρα. Δύο άνθρωποι μέσα στο σπίτι καταζητούνταν, καθώς τελούσαν σε ισχύ εντάλματα σύλληψής τους και προσπάθησαν να διαφύγουν όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους θέσουν υπό κράτηση, εξήγησε ο Τζέισον Κίλαρι, αξιωματικός της αστυνομίας στην Μπόσκοουεν.
«Και οι δύο αντιστάθηκαν στη σύλληψη, ο ένας πρόβαλε πολύ σθεναρή αντίσταση στη σύλληψή του. Δάγκωσε τον σκύλο, ο σκύλος τον δάγκωσε κι αυτός, καταλήξαμε να χρησιμοποιήσουμε τέιζερ», ένα κατασταλτικό μέσο που παραλύει προσωρινά τον ύποπτο με ηλεκτρικές εκκενώσεις, διευκρίνισε ο Κίλαρι.
Ο ύποπτος, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής και… επίθεση εναντίον αστυνομικού σκύλου.
Ο σκύλος αυτός, ο K9 Veda της πολιτειακής αστυνομίας του Νιού Χάμσιρ, δεν τραυματίστηκε και παραμένει στην ενεργό υπηρεσία.
Ο Κίλαρι σημείωσε ότι δεν έχει ξανακούσει ποτέ περιστατικό στο οποίο άνθρωπος να δάγκωσε αστυνομικό σκύλο.
«Αν αρχίσεις έναν διαγωνισμό δαγκώματος με σκύλο της αστυνομίας, δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσεις», παρατήρησε ο αξιωματικός. Τα ειδικά εκπαιδευμένα λαγωνικά της αστυνομίας «είναι μάλλον καλά σ’ αυτό», συμπλήρωσε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
