Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις, στο Βελιγράδι με Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις, στο Βελιγράδι με Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός

Επιστροφή στις νίκες αναζητούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στη Euroleague, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής. Απόψε (25/1, 21:15), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Βελιγράδι απέναντι στους «ερυθρόλευκους» της Σερβίας, τον Ερυθρό Αστέρα, την Παρασκευή (26/1, 20:00).

Επιστροφή στις νίκες αναζητούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στη Euroleague, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από τη Φενερμπαχτσέ στην Πόλη και είδαν το απόρθυτο για 9 αγώνες ΟΑΚΑ να… πέφτει, με νίκη της πρωτοπόρου ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ ο Ολυμπιακός, αφού πρώτα έκανε το 7/7 σε «διαβολοβδομάδα» επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, γνώρισε μία ντροπιαστική ήττα από την Κίμκι στη Μόσχα, δεύτερη συντριβή σε ισάριθμες εκτός έδρας αναμετρήσεις για τους «ερυθρόλευκους».

Την Πέμπτη (25/1, 21:15), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Βελιγράδι απέναντι στους «ερυθρόλευκους» της Σερβίας, τον Ερυθρό Αστέρα, την Παρασκευή (26/1, 20:00).

Μετά από 9 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 70-75 από την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας (15-4) στην έδρα του την προηγούμενη αγωνιστική. Παναθηναϊκός και Ζαλγκίρις ισοβαθμούν με 12 νίκες – 7 ήττες, ρεκόρ που μοιράζεται και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Περισσότερες νίκες μετρούν ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός και Φενερμπαχτσέ, κάτι που υποδεικνύει την ανάγκη για νίκη από πλευράς Παναθηναϊκού, στην προσπάθεια για παρουσία στην προνομιούχο τετράδα που εξασφαλίζει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός, που ίσως στερηθεί τις υπηρεσίες του τραυματία Ματ Λοτζέσκι, είχε ηττηθεί με 80-74 στο Κάουνας (11η αγωνιστική). Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν θα διεκδικούν νίκη απλά με έναν πόντο, αλλά θα τα δώσουν όλα για το +7, ώστε να έχουν αυτοί το πλεονέκτημα, σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Λιθουανούς, με την ολοκλήρωση της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

Χωρίς τον αρχηγό της Παούλιους Γιανκούνας, πρώτο σκόρερ και ριμπάουντερ της Ζαλγκίρις φέτος στη Euroleague, θα παραταχθεί η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Γιανκούνας είχε σημειώσει 17 πόντους κόντρα στους «πράσινους» στον πρώτο γύρο, ενώ θα απουσιάσει από ευρωπαϊκό αγώνα της Ζαλγκίρις για πρώτη φορά, μετά από 100 σερί αγώνες. Την προηγούνη εβδομάδα, οι Λιθουανοί ηττήθηκαν από την Μπάμπεργκ (93-86) στη Γερμανία, αλλά εν συνεχεία πήραν μία σημαντική νίκη επί της Βαλένθια στο Κάουνας (86-82).

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε… έντονα, με τις δύο τελευταίες εμφανίσεις του μακριά από το ΣΕΦ (με Μπασκόνια και Κίμκι), αφού και στα δύο αυτά παιχνίδια, έριξε «λευκή πετσέτα» από νωρίς, επιτρέποντας στις αντιπάλους να κάνουν… πάρτι απέναντι στον φιναλίστ της Euroleague το 2017.

Μεσολάβησε μία συνάντηση των ιδιοκτητών της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου με τον προπονητή Γιάννη Σφαιρόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, ενώ ακολούθησε μία άνετη νίκη επί του Προμηθέα στην Πάτρα, με κενά διαστήματα όμως και πάλι από τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά. Σε μία προσπάθεια συσπείρωσης και ενότητας, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβγαλε για δείπνο την ομάδα το βράδυ της Τρίτης (23/1).

Το Βελιγράδι αποτελεί, πάντως μία «καυτή» έδρα, όσο κι αν οι φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα τρέφουν φιλικά συναισθήματα για τον Ολυμπιακό. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι η επιστροφή του Τζαμέλ ΜακΛιν. Ο Αμερικανός ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση και θα είναι στην αποστολή με προορισμό το Βελιγράδι. Αντίθετα, θεραπεία ακολούθησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου εξαιτίας ενοχλήσεων στο δεύτερο μετατάρσιο του ποδιού.

Ο 23χρονος φόργουορντ είχε υποστεί κάκωση στο αριστερό πόδι στον αγώνα με την Κίμκι. Ο Ερυθρός Αστέρας προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες (Αναντολού Εφές, Κίμκι, Μακάμπι Τελ Αβίβ). Η τελευταία φορά που είχε δοκιμάσει τη γεύση της νίκης στη Euroleague η ομάδα του Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς ήταν για την 16η αγωνιστική, όταν επικράτησε με 77-65 της Ζαλγκίρις Κάουνας, στο Βελιγράδι.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στη Euroleague, έχει ως εξής:

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25-26/1/2018)

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 21:15
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Μάλαγα (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 20:00
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Κίμκι (Ρωσία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 15-4
Ολυμπιακός 13-6
Φενέρμπαχτσε 13-6
Ρεάλ Μαδρίτης 12-7
Παναθηναϊκός 12-7
Ζαλγκίρις Κάουνας 12-7
Κίμκι 11-8
Μακάμπι Τελ Αβιβ 10-9
Μπασκόνια 8-11
Μάλαγα 8-11
Ερυθρός Αστέρας 7-12
Μπάμπεργκ 7-12
Μπαρτσελόνα 7-12
Βαλένθια 6-13
Αρμάνι Μιλάνο 6-13
Αναντολού Εφές 5-14

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024