Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προτροπές Βίτσα για ανάταξη της αμυντικής βιομηχανίας

Προτροπές Βίτσα για ανάταξη της αμυντικής βιομηχανίας

Προτροπές, προς τα Γενικά Επιτελεία «να μείνουν προσηλωμένα στη δουλειά τους», προς τη ΓΔΑΕΕ «να γίνει περισσότερο αντιγραφειοκρατική και περισσότερο ευέλικτη, στο να λύνει τα ζητήματα και πολύ πιο κοντά στην αμυντική βιομηχανία εν συνόλω» και προς τις αμυντικές βιομηχανίες να αναδείξουν όλες τις δυνατότητές τους και να αναπτύξουν και τις μεταξύ τους συνεργασίες και τις διεθνείς συνεργασίες, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Προτροπές, προς τα Γενικά Επιτελεία «να μείνουν προσηλωμένα στη δουλειά τους», προς τη ΓΔΑΕΕ «να γίνει περισσότερο αντιγραφειοκρατική και περισσότερο ευέλικτη, στο να λύνει τα ζητήματα και πολύ πιο κοντά στην αμυντική βιομηχανία εν συνόλω» και προς τις αμυντικές βιομηχανίες να αναδείξουν όλες τις δυνατότητές τους και να αναπτύξουν και τις μεταξύ τους συνεργασίες και τις διεθνείς συνεργασίες, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Ο κ. Βίτσας γνωστοποίησε ότι:

-Πριν από το Μάιο θα έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος περί προμηθειών, «ώστε να έχουμε ένα νόμο αντιγραφειοκρατικό και ευέλικτο, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε ένα νόμο που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί»

-Ολοκληρώνουμε την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων

-Το 2018 στον προγραμματισμό του περιλαμβάνει τις τελικές αποφάσεις όσον αφορά τα ελικόπτερα τις πήραμε, τελικές αποφάσεις όσο αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη, τελικές αποφάσεις όσο αφορά την ενίσχυση του Ναυτικού αλλά και του Στρατού Ξηράς. Και μπορούμε με αυτό τον τρόπο να σχηματίσουμε το πού το πάμε, με ποιο τρόπο εξασφαλίζουμε την άμυνα της χώρας»

Όσον αφορά στο ζήτημα των ναυπηγείων, του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα γενικότερα, ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι «για εμάς στην ‘Αμυνα, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, οι αλλαγές που θα γίνουν στα ναυπηγεία, να ωθήσουν την ναυπηγοεπισκευαστική πολιτική μας σε ένα άλλο επίπεδο, ώστε να μπορέσει και αυτός ο κλάδος, ο οποίος είναι δυναμικός κλάδος αλλά σε «αχρησία» εδώ και μια δεκαετία, τουλάχιστον, να επανεκκινήσει και να μας δώσει κάποιες καινούργιες δυνατότητες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα στηριχτούμε σε εκείνες τις εταιρείες, οι οποίες είναι υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, με την έννοια να τους δώσουμε τις δυνατότητες και τα όπλα, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να αναταχθούν. Αυτό σημαίνει, βέβαια, να έχουν και το προσωπικό που χρειάζονται αλλά και να κάνουν και συνεργασίες με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ώστε να βγάζουν τη δραστηριότητά τους. Χρειαζόμαστε και τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα να αναπτυχθούν και να μεγαλώσουν», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Βίτσας παρατήρησε ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών «διεύρυνσης μέσω των συμμαχιών και των συμφωνιών που κάνουμε με άλλα κράτη στην περιοχή μας, μπορούμε να αξιοποιήσουμε και το νέο πλαίσιο που έχει εμφανιστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερα να αξιοποιήσουμε την PESCO, σαν συμφωνία, για την οποία δουλέψαμε πάρα πολύ, ώστε να ενταχθούν και οι περιφερειακές επιχειρήσεις, ώστε όλο το αντικείμενο, όλο το budget που υπάρχει να μην πάει στις μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες συνενώνονται».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024