Ξεκινά σήμερα στην Αλβανία η διαδικασία εκταφής και ταυτοποίησης οστών Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών του ελληνο-ιταλικού πολέμου του 1940-41

Ξεκινά η εκταφή των Ελλήνων πεσόντων στην Αλβανία
Ξεκινά σήμερα στην Αλβανία η διαδικασία εκταφής και ταυτοποίησης οστών Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών του ελληνο-ιταλικού πολέμου του 1940-41. Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την έναρξη της διαδικασίας τονίζοντας ότι«σήμερα πραγματοποιείται ένα σημαντικό βήμα για να αναπαυθούν επιτέλους οι ψυχές των Ελλήνων στρατιωτών του ελληνο-ιταλικού πολέμου του 1940-41. Των τελευταίων άταφων πεσόντων του Β’ […]
Ξεκινά σήμερα στην Αλβανία η διαδικασία εκταφής και ταυτοποίησης οστών Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών του ελληνο-ιταλικού πολέμου του 1940-41.
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την έναρξη της διαδικασίας τονίζοντας ότι«σήμερα πραγματοποιείται ένα σημαντικό βήμα για να αναπαυθούν επιτέλους οι ψυχές των Ελλήνων στρατιωτών του ελληνο-ιταλικού πολέμου του 1940-41. Των τελευταίων άταφων πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» τονίζει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.
Το βήμα αυτό για την επίλυση του χρονίζοντος ζητήματος των κοιμητηρίων για τους Έλληνες πεσόντες ήταν ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν στην Κρήτη μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Ντιτμίρ Μπουσάτι, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο υπουργείων, με πρωτοβουλία του κ. Κοτζιά και στόχο την επίλυση των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών.
«Χαιρετίζουμε» αναφέρει το ΥΠΕΞ «την ανταπόκριση της αλβανικής κυβέρνησης στο ιστορικά δίκαιο αυτό αίτημα, που αποδεικνύει ότι ο διάλογος και η συνεργασία σε πνεύμα εποικοδομητικό και χωρίς αγκυλώσεις μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση διαφορών και την δημιουργία θετικών προοπτικών για τις σχέσεις μεταξύ των χωρών της περιοχής μας και των λαών τους».
Τέλος, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «το υπουργείο Εξωτερικών, θα συνεχίσει να εργάζεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα για την διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων, καλλιεργώντας κανόνες καλής γειτονίας και όρους διαλόγου, με γνώμονα την οικοδόμηση του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος που αξίζει στην περιοχή μας».
Ξεκινά σήμερα στην Αλβανία η διαδικασία εκταφής και ταυτοποίησης οστών Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών του ελληνο-ιταλικού πολέμου του 1940-41
Ξεκινά σήμερα στην Αλβανία η διαδικασία εκταφής και ταυτοποίησης οστών Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών του ελληνο-ιταλικού πολέμου του 1940-41
- Ιράν: Τουλάχιστον 5 πλοία πέρασαν σε ένα 24ωρο από τα Στενά του Ορμούζ
- Ουκρανία: Σχεδόν μηδενικά τα εδαφικά κέρδη της Ρωσίας τον Μάρτιο
- Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τα 5,9 Ρίχτερ που ταρακούνησαν και την Ινδία
- Oλυμπιακοί Αγώνες: Στο αρχείο η έρευνα για τον Εστανγκέ – «Νομικό σφάλμα που διαπράχθηκε καλόπιστα»
- Θεσσαλονίκη: 56χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε στο λιμάνι
- Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω εάν πάθει κακό ο αγνοούμενος αμερικανός πιλότος στο Ιράν