Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Τσίπρας: Έκρηξη επενδυτικής δραστηριότητας τα προσεχή έτη

Γιώργος Τσίπρας: Έκρηξη επενδυτικής δραστηριότητας τα προσεχή έτη

Την εδραία πεποίθησή του ότι τα αμέσως προσεχή έτη θα υπάρξει έκρηξη επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, εκφράζει σε συνέντευξή του ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Την εδραία πεποίθησή του ότι τα αμέσως προσεχή έτη θα υπάρξει έκρηξη επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, εκφράζει σε συνέντευξή του ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

«Εχουμε ήδη μπει στην επενδυτική ατζέντα μεγάλων παγκόσμιων επενδυτών»τονίζει και παράλληλα επισημαίνει πως υπάρχουν έτοιμοι επενδυτές οι οποίοι περιμένουν να δουν συγκεκριμένα «ορόσημα»,όπως την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης που γίνεται αυτές τις ώρες ή την έξοδο από το μνημόνιο το καλοκαίρι.

Στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιώργος Τσίπρας σημειώνει πως η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στις αγορές δείχνει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού τουλάχιστον των τελευταίων δύο ετών έπιασαν τόπο και ότι σηματοδοτεί την αρχή του τέλος μιας περιόδου που ο λαός υπέφερε, η οικονομία έπασχε και το μέλλον φάνταζε αβέβαιο.

«Πλέον, με τον πλέον έγκυρο -και από τους δανειστές μας- τρόπο αναγνωρίζεται η πρόοδος της χώρας, το γεγονός ότι μπορεί πλέον να στηριχτεί στα πόδια της αλλά και να χαράξει η ίδια το μέλλον της», συμπληρώνει. Υπογραμμίζει μάλιστα πως ηέξοδος στις αγορές και το τέλος του προγράμματος οδηγούν και στην έξοδο από την ασφυκτική εποπτεία. Αναδεικνύοντας τη σημασία αυτής της εξέλιξης, προτάσσει πως «η χώρα θα λειτουργεί περισσότερο αυτόβουλα, με μόνους περιορισμούς τις κοινές πολιτικές που έχουν όλες οι χώρες στο πλαίσιο της ευρωζώνης, συν την αποπληρωμή του χρέους»και επισημαίνει ότι η έξοδος θα είναι τόσο πιο καθαρή όσο πιο ευνοϊκή είναι η ρύθμιση του χρέους.

Σε επίρρωση της εκτίμησής του για έκρηξη της επενδυτικής δραστηριότητας τα προσεχή χρόνια, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού παρατηρεί πως αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την ελληνική οικονομία και εξηγεί πως «αυτό διαφαίνεται από την εξαιρετική επίδοση των τελευταίων δύο ετών στην προσέλκυση Ξένων Άμεσων Επενδύσεων»και αναλύει ότι το 2016, οικαθαρές εισροές ΞΑΕ έφθασαν τα 2,8 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί από το 2008, πριν από την έναρξη της κρίσης, ενώ το 2017, με στοιχεία δεκαμήνου, αυξήθηκαν περαιτέρω κατά 36%.

Χαρτογραφώντας το νέο επενδυτικό τοπίο που αναδύεται, αναφέρει πως «οι επενδύσεις που γνωρίζουμε ότι κυοφορούνται είναι στον κλάδο του τουρισμού, της ενέργειας, της βιομηχανίας με έμφαση στα τρόφιμα και στα φάρμακα, των logistics και μεταφορών και των ασφαλειών».Στο μοτίβο αυτό, εκτιμά πως άμεσο αποτέλεσμα των επενδύσεων στην ελληνική κοινωνία και οικονομία θα είναι η περαιτέρω αύξηση της απασχόλησης και του οικογενειακού εισοδήματος, σημειώνοντας πως αυτός είναι ο πρώτος και ξεκάθαρος στόχος της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής τα τελευταία έτη. Στη συνέχεια ο Γιώργος Τσίπρας σκιαγραφεί το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας, αναλύοντας τα επενδυτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της και τους ανασταλτικούς παράγοντες, όπως η γραφειοκρατία και ο διεθνής ανταγωνισμός, και επισημαίνει πως η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα με ισχυρό επενδυτικό δυναμικό.

Εν κατακλείδι, σε ό,τι αφορά την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, διαβεβαιώνει πως τα ελληνικά προϊόντα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, κάνει λόγο για διαρκή αύξηση των εξαγωγών τους επισημαίνοντας πως ως ποσοστό επί του ΑΕΠείναι σε ύψη-ρεκόρ.

Ωστόσο, ταυτόχρονα εστιάζει και στο διαπιστωμένο από διεθνείς οργανισμούς έλλειμμα εξωστρέφειας τους, όπως λέει, το οποίο εκτιμά πως είναι το μεγάλο έλλειμμα και η παθογένεια της ελληνικής οικονομίας. Υπό αυτό το πρίσμα, τονίζει την ανάγκη ενός πλαισίου πολιτικών και δράσεων, τόσο από πλευράς του κράτους όσο και του ιδιωτικού τομέα, για την αύξηση της εξωστρέφειας των Ελλήνων παραγωγών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024