Τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου, με περισσότερες από είκοσι σφαίρες στο Χαϊδάρι, αναζητούν οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έχουν συγκεντρώσει υλικό από τις κάμερες της περιοχής που σημειώθηκε η δολοφονική ενέδρα, ελπίζοντας ότι θα βρουν κάποιο σημείο όπου οι δύο δράστες που επέβαιναν στη μηχανή μεγάλου κυβισμού είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Παράλληλα, ακόμα δεν έχει εντοπιστεί η μηχανή που χρησιμοποίησαν για να φτάσουν και να διαφύγουν από το σημείο, η οποία υπενθυμίζεται ότι είχε κλαπεί από την Ηλιούπολη.

Αναζητούν τον «παρατηρητή»

Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι από τις εικόνες των κλειστών κυκλωμάτων από τα γύρω καταστήματα θα φανεί αν υπήρχε «παρατηρητής» του Στεφανάκου στο σημείο, ο οποίος και ειδοποίησε τους εκτελεστές για τον κατάλληλο χρόνο επίθεσης, καθώς όπως εκτιμούν η στιγμή που έγινε η δολοφονική επίθεση ήταν από τις λίγες που το θύμα δεν είχε μαζί του συνοδεία.

Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει αναλύοντας τον τρόπο δράσης των δύο δραστών, σε συνδυασμό το χρονικό σημείο όπου το θύμα δεν θα μπορούσε να αντιδράσει χρησιμοποιώντας το 38άρι περίστροφο που είχε πάντα μαζί του.

Εν αναμονή βαλλιστικής και σήμανσης

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας από τους κάλυκες του καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο σημείο, προκειμένου να δουν αν το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες είναι «καθαρό» ή αν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη εγκληματική δραστηριότητα.

Ακόμα, ελπίζουν ότι τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στην πόρτα του συνοδηγού θα τους δώσουν κάποια περαιτέρω στοιχεία για την ταυτότητα του ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για να πυροβολήσει συνολικά 29 φορές σχεδόν εξ επαφής τον Βασίλη Στεφανάκο.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας