Βαρύτατες κατηγορίες για την αιχμαλωσία των 13 παιδιών του αντιμετωπίζει το ζευγάρι από την Καλιφόρνια, που φέρεται να τα κρατούσε φυλακισμένα στο σπίτι της οικογένειας στην κωμόπολη Πέρις.

Συγκεκριμένα, τους δύο γονείς βαρύνουν οι κατηγορίες για βασανιστήρια, κακοποίηση ανηλίκων και παράνομη φυλάκιση, με τον Ντέιβιντ Τέρπιν, 57 ετών και τη σύζυγό του Λουίζ, 49 ετών, να κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 94 ετών εάν κριθούν ένοχοι.

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι ξυλοκοπούσαν τα θύματά τους, τα έδεναν με αλυσίδες και τα άφηναν να λιμοκτονούν. Αντιμετωπίζουν περισσότερες από 25 κατηγορίες ο καθένας τους, όπως είπε ο εισαγγελέας της κομητείας Ρίβερσαϊντ, Μάικ Χέστριν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι να ζητήσουμε την απονομή δικαιοσύνης σε αυτήν την υπόθεση, κατά τρόπο ώστε να προστατευθούν τα θύματα από περαιτέρω βλάβη», πρόσθεσε.

Ο Ντέιβιντ Τέρπιν κατηγορείται επίσης για μία περίπτωση ασέλγειας σε ανήλικο δια της βίας.

Και οι δύο γονείς πρόκειται να οδηγηθούν για πρώτη φορά ενώπιον δικαστηρίου αργότερα σήμερα.

Η 17χρονη κόρη «έλυσε» την αιχμαλωσία

Συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, όταν η 17χρονη κόρη τους κατάφερε να ξεφύγει, βγαίνοντας από ένα παράθυρο και κάλεσε την αστυνομία. Ένα από τα αδέλφια της, που την ακολούθησε, στη συνέχεια φοβήθηκε και επέστρεψε στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον Χέστριν, και τα 13 παιδιά του ζεύγους, ηλικίας από 2 έως 29 ετών ήταν σοβαρά υποσιτισμένα και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο μετά την απελευθέρωσή τους, ενώ φέρεται να σχεδίαζαν την δραπέτευσή τους επί δύο χρόνια.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της αστυνομίας, οι γονείς τιμωρούσαν τα παιδιά δένοντάς τα, αρχικά με σχοινιά και στη συνέχεια με αλυσίδες και λουκέτα. Αυτές οι τιμωρίες κρατούσαν επί εβδομάδες ή και μήνες, ενώ όταν έγινε η έφοδος των Αρχών στο σπίτι, τρία από τα αδέλφια ήταν αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους.

in.gr