Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Εσπανιόλ φρέναρε την «Μπάρτσα», προβάδισμα για Σεβίλη, Βαλένθια

Η Εσπανιόλ φρέναρε την «Μπάρτσα», προβάδισμα για Σεβίλη, Βαλένθια

Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Εσπανιόλ που επικράτησε με 1-0 της Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας. Στο ντέρμπι της Βαρκελώνης οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 88' με τον Μελέντο και πλέον έχουν ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, όμως, ο Μέσι νικήθηκε στο 63΄ από τον γκολκίπερ της Εσπανιόλ στο πέναλτι που εκτέλεσε. Σπουδαία νίκη με ανατροπή σημείωσε η Σεβίλη που κέρδισε εκτός έδρας με 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο άλλο παιχνίδι η Βαλένθια επικράτησε με 2-1 της Αλαβές.

Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Εσπανιόλ που επικράτησε με 1-0 της Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας.

Στο ντέρμπι της Βαρκελώνης οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 88′ με τον Μελέντο και πλέον έχουν ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, όμως, ο Μέσι νικήθηκε στο 63΄ από τον γκολκίπερ της Εσπανιόλ στο πέναλτι που εκτέλεσε.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Μπαρτσελόνα την αγωνιστική περίοδο 2017-18, μιας και παρέμενε αήττητη σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League. Παράλληλα είναι μόλις η τρίτη ήττα επί ημερών Βαλβέρδε, καθώς είχε χάσει δύο φορές στο ισπανικό Σούπερ Καπ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Βήμα πρόκρισης για Σεβίλη και Βαλένθια

Σπουδαία νίκη με ανατροπή σημείωσε η Σεβίλη που κέρδισε εκτός έδρας με 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι, μπορεί να άνοιξαν το σκορ στο 73′ με τον Ντιέγκο Κόστα, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ.

Στο 79′ με αυτογκόλ ο Μόγια έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Κορέα χάρισε το «διπλό» στους Ανδαλουσιάνους. Πλέον η Σεβίλη έχει τον πρώτο λόγο για να περάσει στα ημιτελικά, καθώς προκρίνεται ακόμη και με ήττα 1-0 στον επαναληπτικό που θα γίνει στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Στο άλλο παιχνίδι η Βαλένθια επικράτησε με 2-1 της Αλαβές. Ο Σομπρίνο στο 66′ έκανε το 0-1, αλλά οι «νυχτερίδες» γύρισαν το ματς. Ο Γκουέδες στο 73′ ισοφάρισε, ενώ πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγο αποβολής του Ντίγκεθ. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Ροντρίγκο στο 82′.

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών (οι ρεβάνς θα γίνουν το τριήμερο 23-25/1):

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλη 1-2
Βαλένθια-Αλαβές 2-1
Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα 1-0
Λεγανές-Ρεάλ Μαδρίτης 18/1

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024