Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Π. Φαλήρου: Χρυσαυγίτες έριξαν τον Phylax

Δήμαρχος Π. Φαλήρου: Χρυσαυγίτες έριξαν τον Phylax

Σάλος έχει προκληθεί από το πρωί της Πέμπτης με την πτώση του γλυπτού Phylax, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, το βράδυ της Τετάρτης, δεκαπέντε άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες, έριξαν το γλυπτό και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με το αυτοκίνητο. Επίσης ανέφερε ότι τα άτομα φαίνεται ότι πρόλαβαν να απειλήσουν και τον ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι προκειμένου να μην αναφέρει τίποτα. Τέλος ανέφερε ότι έχει ενδείξεις μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σάλος έχει προκληθεί από το πρωί της Πέμπτης με την πτώση του γλυπτού Phylax, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το γλυπτό έπεσε λόγω των δυνατών ανέμων, όμως όπως φαίνεται η «δουλειά» έγινε από ανθρώπινα χέρια, όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο δήμαρχος της περιοχής Διονύσης Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, το βράδυ της Τετάρτης, δεκαπέντε άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες, έριξαν το γλυπτό και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με το αυτοκίνητο. Επίσης ανέφερε ότι τα άτομα φαίνεται ότι πρόλαβαν να απειλήσουν και τον ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι προκειμένου να μην αναφέρει τίποτα. Τέλος ανέφερε ότι έχει ενδείξεις μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Γύρω στις 3:30 το βράδυ ήρθαν με ένα τεράστιο φορτηγό και δύο τζιπ, με κουκούλες, έριξαν σχοινιά στο γλυπτό, το τράβηξαν και έπεσε κάτω και όπως καταλαβαίνετε, έσπασαν τα φτερά του… Το παρακράτος! Είπαν στον άνθρωπο στην καντίνα, αν ειδοποιήσεις την αστυνομία ή τον δήμαρχο θα σου κάψουμε την καντίνα. Μόλις με ειδοποίησε έφυγε κατευθείαν για κάτω, αλλά δυστυχώς είχαν βγάλει τις πινακίδες. Ο σκοταδισμός στο μεγαλείο του» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αυτού του είδους ο βανδαλισμός με παρακράτος, γιατί όταν φοράς κουκούλα και βγάζεις τις πινακίδες, αν θες ρε μάγκα έλα στο Δημαρχείο να μου πεις βγάλτο γιατί θα το σπάσω, όχι κρυφά. Αυτές τις μαγκιές ξέρω ποιοι τις κάνουν. Έχω ενδείξεις ότι είναι Χρυσαυγίτες», κατέληξε.

Το γραφείο Τύπου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου αργότερα εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου, το οποίο αναφέρει:

«Με αφορμή τα διάφορα σχόλια από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ενδεχομένως ο PHYLAX, το γλυπτό που κοσμεί το Παλαιό Φάληρο, να έπεσε από τους ισχυρούς ανέμους που επικράτησαν τα ξημερώματα στην Αττική, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης , δήλωσε τα εξής:

»Είναι σαφές ότι ανθρώπινα χέρια κατεδάφισαν τον PHYLAX. Δεκαπέντε περίπου άγνωστοι κουκουλοφόροι, με δύο οχήματα χωρίς πινακίδες εκ των οποίων το ένα φορτηγό, γύρω στις 3.30 το πρωί, προσέγγισαν το γλυπτό και με σχοινιά το τράβηξαν και το κατεδάφισαν. Μάλιστα στην αντίδραση του παρακείμενου ιδιοκτήτη καντίνας ο οποίος τους απεύθυνε τον λόγο, αντέδρασαν με απειλές και βρισιές. Η όλη επιχείρηση διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά και προφανώς ήταν καλά σχεδιασμένη και μεθοδευμένη καθώς εκμεταλλεύτηκε τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία ενώ το γλυπτό με σημαντικές ζημιές και φθορές, μεταφέρθηκε σε αποθήκη του Δήμου προκειμένου σε συνεργασία με τον γλύπτη και δημιουργό του, Κωστή Γεωργίου να εκτιμηθεί η έκταση της καταστροφής και η δυνατότητα αποκατάστασης του»».

Θυμίζουμε ότι ο Phylax είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την ημέρα που είχε «προσγειωθεί» αστην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου.

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024