Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο δήμος Χίου ζητά να μην γίνει στη ΒΙΑΛ το Κέντρο Προσφύγων

Ο δήμος Χίου ζητά να μην γίνει στη ΒΙΑΛ το Κέντρο Προσφύγων

Αποφασισμένες να μην επιτρέψουν τη κατασκευή Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών στο χώρο της ΒΙΑΛ είναι οι αρχές της Χίου.

Να μην επιτρέψουν την κατασκευή του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών στο χώρο της ΒΙΑΛ στο χωριό Χαλκειός είναι αποφασισμένες οι αρχές της Χίου.

Όπως αποφάσισε ομόφωνα η οικονομική επιτροπή του δήμου, θα κατατεθεί αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία ορίζεται η διαδικασία χορήγησης άδειας χωροθέτησης και κατασκευής του Κέντρου.

Σκοπός της απόφασης η δημιουργία προσκομμάτων νομιμότητας στη λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Χίου, όπου και λειτουργεί ο καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν δημιουργηθεί σοβαρά επεισόδια στην περιοχή, όταν ομάδες αραβόφωνων συνεπλάκησαν μεταξύ τους με ρίψεις πετρών καθώς και με αντικείμενα.

Προκειμένου να καθησυχάσει τους κατοίκους της περιοχής, είχε μεταβεί στο νησί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Mουζάλας, ο οποίος είχε διαβεβαιώσει πως η εγκατάσταση των οικίσκων θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ είχε υποσχεθεί την ικανοποίηση όλων των υποβληθέντων αιτημάτων αποζημιώσεων από τους κατοίκους του χωριού.

in.gr

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024