Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με 22 σφαίρες «γάζωσαν» τον Βασίλη Στεφανάκο

Με 22 σφαίρες «γάζωσαν» τον Βασίλη Στεφανάκο

Μόλις ο Βασίλης Στεφανάκος επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του, ένας από τους δράστες άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον «γάζωσε» με καλάσνικοφ.

Είκοσι δύο κάλυκες από καλάσνικοφ έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί των Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν από το απόγευμα τον τόπο της μαφιόζικης εκτέλεσης του 57χρονου Βασίλη Στεφανάκου, στο Χαϊδάρι.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον Στεφανάκο έξω από το κτίριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, στην λεωφόρο Αθηνών και τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο και χρησιμοποιούσε ως γραφεία εταιρείας με υγραέριο τον πρώτο όροφο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν και άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία, καθώς και με θωρακισμένο αυτοκίνητο, ενώ και σήμερα, την ώρα που έφυγε από το γραφείο του ήταν μαζί με ένα ακόμα άτομο που τον συνόδευε.

Οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι την ώρα που βγήκε από το κτίριο, με τον συνοδό του πιο πίσω, δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μικρή απόσταση, σε μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο του, μάρκας BMW, κινήθηκαν με ταχύτητα, ο συνεπιβάτης της μηχανής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον «γάζωσε» με το καλάσνικοφ.

Μέχρι ο συνοδός του 57χρονου να πλησιάσει στο σημείο, οι δύο δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν στους δρόμους της περιοχής του Χαϊδαρίου.

Αποκλεισμένο το σημείο

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες που τυχόν υπάρχουν στο σημείο, για την περίπτωση που έχουν καταγράψει συνεργούς των δύο εκτελεστών, πριν και μετά την δολοφονία.

Σε ότι αφορά τα κίνητρα της δολοφονίας, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι συγκεκριμένο, αλλά όπως λένε οι αστυνομικοί, το θύμα είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς» με πολύ κόσμο στον υπόκοσμο. Ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η δολοφονία του να σχετίζεται με δραστηριότητές του το διάστημα μετά την αποφυλάκιση του, τον Αύγουστο του 2016.

in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024