Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει δεκάδες νεαρούς διαδηλωτές στην περιοχή Ετάνταμεν της Τύνιδας, έπειτα από την αναζωπύρωση την Κυριακή, έβδομη επέτειο της τυνησιακής εξέγερσης, των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι περί τους 20 νεαρούς πετούσαν πέτρες κατά της αστυνομίας και πυρπόλησαν λάστιχα αυτοκινήτων πριν από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Η Τυνησία ζει τις τελευταίες ημέρες σε συνθήκες υψίστης κοινωνικής έντασης, καθώς παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν στην εξέγερση και την ανατροπή του Ζίν ελ Αμπίντιν Μπεν Αλι το 2011: φτώχεια, ανεργία, διαφθορά.

Επτά χρόνια μετά το τέλος της δικτατορίας, οι Τυνήσιοι θεωρούν ότι κέρδισαν την ελευθερία τους, αλλά απώλεσαν το βιοτικό τους επίπεδο.

Η κοινωνική ένταση τροφοδοτείται από την ανεργία και κατά το τελευταίο διάστημα κορυφώθηκε εξαιτίας της αύξησης των φόρων που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του 2018, πλήττοντας την αγοραστική δύναμη που δοκιμάζεται ήδη από τον αυξανόμενο πληθωρισμό (άνω του 6% στο τέλος του 2017).

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο