Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνημα Αλλαγής: Από 16 έως 18 Μαρτίου το συνέδριο

Κίνημα Αλλαγής: Από 16 έως 18 Μαρτίου το συνέδριο

Από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής όπου μεταξύ άλλων θα διαμορφωθεί η διακήρυξη του κόμματος και θα παρουσιαστεί το έμβλημα.

Από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του
Κινήματος Αλλαγής όπου μεταξύ άλλων θα διαμορφωθεί η διακήρυξη του
κόμματος και θα παρουσιαστεί το έμβλημα.

Όπως ανέφερε ο συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Βασίλης Κεγκέρογλου «το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων για να εκφράσει την νέα ελπίδα για την πατρίδα και το λαό μας» .

Έχουμε στόχο, πρόσθεσε, τη διακυβέρνηση της χώρας με προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών, τομών και μεταρρυθμίσεων για να αντιμετωπίσουμε οριστικά τα αίτια της κρίσης και του εκτροχιασμού 2004-09 και να οδηγήσουμε την Ελλάδα και την κοινωνία σε μια νέα περίοδο δημιουργίας.

Το Κίνημα Αλλαγής, είπε, «προχωρά στην πραγματοποίηση του συνεδρίου του στις 16-18 Μαρτίου, με βάση την καθαρή εντολή των 212.000 συμπολιτών για την αναγέννηση της παράταξης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συνέδριο μας θα αποφασίσει κυρίως για:
– Θα διατυπώσει την δικιά μας θεώρηση για τις εξελίξεις στον κόσμο, την Ευρώπη και τη θέση της Ελλάδας.
– Θα διατυπώσει και θα αποφασίσει την Διακήρυξη του Κινήματος Αλλαγής με την αποτύπωση των ιδεών και της πολιτικής φιλοσοφίας που μας διαπνέουν.
– Την προοδευτική προγραμματική μας Πρόταση, το Σχέδιο Ελλάδα και τις πολιτικές μας θέσεις σε όλους τους τομείς .
– Το καταστατικό για τη σύγχρονη δομή και λειτουργία του Κινήματος, των οργανώσεων καθώς και την ανάδειξη των οργάνων.
– Το έμβλημα μας.
– Θα τολμήσουμε το άλμα στη φιλοσοφία της λειτουργίας μας με την ηλεκτρονική Δημοκρατία
– Θα ανοίξουμε το δρόμο για τη δημιουργία του Προοδευτικού Forum της Νέας Γενιάς.

Ανδρουλάκης: Το κόμμα δεν είναι λάφυρο κανενός

«Για να υπάρχει προοπτική για το Κίνημα πρέπει να δείξουμε στην κοινωνία ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι η αναβάπτιση ενός παλιού συστήματος εξουσίας, ότι δεν είναι «μία από τα ίδια». Αλλά ότι δημιουργούμε κάτι καινούργιο, που θέλει να υπηρετήσει το εθνικό και δημόσιο συμφέρον» τόνισε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στη φυσιογνωμία που πρέπει να έχει στο μέλλον η παράταξη, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι πρέπει να παρουσιαστεί ένα σύγχρονο κόμμα, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις. «Η νίκη απέναντι στον ανορθολογισμό του δημόσιου βίου θέλει καθαρό λόγο. Γι’ αυτό ο πολυκομματικός φορέας πρέπει να έχει ενιαία λειτουργία και μία φωνή».

Όπως ανέφερε, η διαφορετικότητα είναι σεβαστή εντός του πολυκομματικού φορέα, «αλλά η φωνή στη Βουλή πρέπει να ειναι μία και ενιαία για να δημιουργήσουμε κοινωνικό ρεύμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ». Καλώντας όλους να υπηρετήσουν την ενότητα, χωρίς στρεβλά αφηγήματα και μικρότητες αλλά με μεγαθυμία, ζήτησε να αποτυπωθεί στο καταστατικό ότι «το κόμμα δεν είναι λάφυρο κανενός αλλά ανήκει στα μέλη του και στους φίλους του».

Ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία ενός κόμματος – θεσμού το οποίο μπορεί να υπηρετηθεί μόνο με τη μαζική συμμετοχή των νέων ανθρώπων που βρίσκονται είτε στην ανεργία είτε στο εξωτερικό.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024