Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαβρόγλου: Από το 2020 σε ισχύ το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Γαβρόγλου: Από το 2020 σε ισχύ το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, εστιάζοντας στις αλλαγές στην Παιδεία. Ο υπουργός Παιδείας, ερωτηθείς για τη στάση της Εκκλησίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ανέφερε ότι έχει αποκλιμακωθεί η ένταση και πως είναι πλέον ξεκάθαροι οι διακριτοί ρόλοι Κράτους-Εκκλησίας. Χαιρέτισε δε, την απόφαση της Εκκλησίας να μην υιοθετήσει στην ανακοίνωσή της τις αποφάσεις που είχαν παρθεί το 1990 (πραγματοποίηση συλλαλητηρίων).

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, εστιάζοντας στις αλλαγές στην Παιδεία. Ο υπουργός Παιδείας, ερωτηθείς για τη στάση της Εκκλησίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ανέφερε ότι έχει αποκλιμακωθεί η ένταση και πως είναι πλέον ξεκάθαροι οι διακριτοί ρόλοι Κράτους-Εκκλησίας. Χαιρέτισε δε, την απόφαση της Εκκλησίας να μην υιοθετήσει στην ανακοίνωσή της τις αποφάσεις που είχαν παρθεί το 1990 (πραγματοποίηση συλλαλητηρίων).

Ο κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, αναφερόμενος στο νέο σύστημα εισαγωγής σε ΤΕΙ-ΑΕΙ, τόνισε πως θα τεθεί σε εφαρμογή από το Ιούνιο του 2020 . «Θα είναι διαφορετικός ο τρόπος εισαγωγής με κυρίαρχη λογική για την εισαγωγή τον βαθμό του απολυτηρίου», υπογράμμισε.

Όσον αφορά τις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις, ο υπουργός δήλωσε ότι οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα: τη Γλώσσα-Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία. Όπως είπε, «γίνεται ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων για να μην φορτωθούν οι μαθητές με μαθήματα διότι έχουν να ετοιμαστούν και για τις εισαγωγικές εξετάσεις».

Για τις μετεγγραφές σημείωσε πως θα ισχύσουν από το ερχόμενο εξάμηνο εφόσον το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου θα ψηφιστούν οι σχετικές τροπολογίες . Οι μετεγγραφές ανέφερε ότι θα γίνουν με οικονομικά κριτήρια και μόνο, υπογραμμίζοντας πως η εκπαίδευση είναι ένα κοινωνικό αγαθό και καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της.

Για τις σχολικές εκδρομές, ο κ. Γαβρόγλου διερωτήθηκε για τις αντιδράσεις που υπάρχουν, καθώς είναι μια υπουργική απόφαση που πάρθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τόνισε πως «δεν απαγορεύεται καμία εκδρομή αλλά θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά στοιχεία Το μήνυμά μας είναι: Οργανώστε σωστές εκδρομές, αδελφοποιηθείτε με σχολεία».

Τέλος, για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα το οποίο θα γίνει αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η δημιουργία αυτού του Πανεπιστημίου είναι αποτέλεσμα αξιολογήσεων και γίνεται προσπάθεια να εντάξουμε τα καλά τμήματα των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια. Θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες συνέργειες τμημάτων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια, ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024