Εκτός οχήματος ο εξεταστής για το δίπλωμα οδήγησης
Για τις αλλαγές στο σύστημα εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, που
περιλαμβάνονται στο νέο υπό προετοιμασία νομοσχέδιο, μίλησε ο υφυπουργός
Μεταφορών, Νικόλαος Μαυραγάνης.
Για τις αλλαγές στο σύστημα εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, που περιλαμβάνονται στο νέο υπό προετοιμασία νομοσχέδιο, μίλησε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νικόλαος Μαυραγάνης.
Σύμφωνα με όσα είπε στην πρωινή εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, η βασική διαφορά στον τρόπο εξέτασης είναι ότι ο εξεταστής δεν θα βρίσκεται πλέον μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της εξέτασης, αλλά σε ένα control room, όπου από εκεί θα εξετάζει τον υποψήφιο οδηγό.
Με αυτή την τακτική έχουν στόχο να «να αποφευχθεί η στρέβλωση μεταξύ εξεταζόμενου και εξεταστή», δηλαδή να αποτρέψουν το γνωστό σε όλους φαινόμενο χρηματισμού των εξεταστών.
Μάλιστα για να διασφαλιστεί η διαφάνεια του νέου τρόπου της εξέτασης, οι εξεταστές θα εναλλάσσονται καθημερινά στα εξεταστικά κέντρα. Για παράδειγμα, ένας εξεταστής από τη Χαλκίδα, μπορεί να εξετάσει μέσω του control room, έναν υποψήφιο οδηγό στη Δράμα.
Αλλαγές θα υπάρχουν και στη θεωρία, όπως είπε ο Ν. Μαυραγάνης, όπου γνωστοποίησε ότι θα αλλάξουν αρκετά και κατά βάση «η Θεωρία να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το υπουργείο, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν μαθήματα», ενώ συμπλήρωσε ότι «και αυτό θα εξετάζεται μέσω της τεχνολογίας».
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας