Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Nέο Euroworking Group για την Ελλάδα πριν το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου

Nέο Euroworking Group για την Ελλάδα πριν το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου

Η πορεία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης θα συζητηθεί εκ νέου από τους τεχνοκράτες του Euroworking Group, πριν από το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου. Κι αυτό γιατί επιθυμουν να έχει ολοκληρωθει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, ώστε να ανάψουν το πράσινο φως στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Έτσι το σημερινό EWG δεν χαρακτήρισαν οι αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά η αντικατάσταση του προέδρου του Τ.Βίζερ.

Η πορεία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης θα συζητηθεί εκ νέου από τους τεχνοκράτες του Euroworking Group (EWG), πριν από το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου. Κι αυτό, γιατί επιθυμουν να έχει ολοκληρωθει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στην ελληνική Βουλή, προκειμένου να ανάψουν το πράσινο φως στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Έτσι το σημερινό EWG δεν σημάδεψαν οι αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά η αντικατάσταση του προέδρου του Τ.Βίζερ.

Νέο EWG για το τελικό «οκ»

Ειδικότερα, το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε στο σημερινό EWG, στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε οαναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Όπως ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικώνστη συνεδρίαση υπήρξε θετική αποτίμηση της πορείας υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης, δεδομένου ότι η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την γ’ αξιολόγηση συνεχίζεται στη Βουλή, μέχρι τη ψήφισή του τη Δευτέρα, δεν λήφθηκαν αποφάσεις.

Σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης, μόλις ολοκληρωθεί η ψήφιση των προαπαιτουμένων και η έκθεση-εισήγηση των θεσμών, το ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου σε επίπεδο τεχνοκρατών, πιθανώς μέσω τηλεδιάσκεψης. Όλα αυτά θα γίνουν πριν το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, στο οποίο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, και αφού έχουν πάρει το οκ από τους τεχνοκράτες του EWG, αναμένεται να σφραγίσουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης.

Ως προς το ύψος της δόσης, το υπουργείο Οικονομικών προσγείωσε τις εκτιμήσεις, μιλώντας για ποσό γύρω στα 4,5 δισ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να εκταμιευθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τέλος εποχής και για τον Τ.Βίζερ

Τα πρόσωπα που σημάδεψαν τα «πέτρινα» μνημονιακά χρόνια της Ελλάδας ένα-ένα αποχωρούν. Μετά τον σκληρό γερμανό υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε, και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ήρθε το τέλος εποχής και για τον πρόεδρο του EWG, Τόμας Βίζερ.

Ο νέος πρόεδρος του οργάνου, που εξελέγη στη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group, είναι ο Ολλανδός Χανς Φάιλμπριφ και θα αναλάβει καθήκοντα τέλος Ιανουαρίου.

Α.Τ

in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024