Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To Volvo XC60 αναδεικνύεται ως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του 2017 από το EuroNCAP

To Volvo XC60 αναδεικνύεται ως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του 2017 από το EuroNCAP

Η νέα γενιά του σουηδικού SUV προστίθεται στην μακρά λίστα αυτοκινήτων Volvo που έχουν αποσπάσει βραβεία και τίτλους σε θέματα ασφάλειας.

H σουηδική φίρμα προσθέτει ένα ακόμα «παράσημο» που αφορά την ασφάλεια στο παλμαρέ της, καθώς η νέα γενιά του XC60 κατέκτησε αφενός τον τίτλο του ασφαλέστερου μοντέλου της κατηγορίας του αλλά και αυτόν του αυτοκινήτου με την καλύτερη συνολική επίδοση στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP για την χρονιά που πέρασε.

Επιτυγχάνοντας 98% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών και 95% στην κατηγορία όπου αξιολογούνται τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας το νέο XC60, συνεχίζει την παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι Σουηδοί στο πλαίσιο των στόχων τους για την ασφάλεια των αυτοκινήτων και η οποία πλην της νέας πρωτιάς του νέου SUV έχει να επιδείξει επίσης αντίστοιχους τίτλους για το XC90 αλλά και για το V40 που είχαν επίσης αναδειχθεί τα ασφαλέστερα της κατηγορίας τους από το EuroNCAP, επιτυγχάνοντας ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες στις δοκιμές πρόσκρουσης.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα βράβευση του XC60 καθιστά την Volvo τον πρώτο κατασκευαστή που κατέχει μια τριάδα αριστείων σε ό,τι αφορά την απόδοση των συστημάτων αυτόνομης πέδησης καθώς τόσο το σουηδικό SUV όσο και S90 και V90 έχουν καταγράψει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στη συγκεκριμένη κατηγορία αξιολόγησης.

Με αφορμή την βράβευση για το XC60 η Malin Ekholm, επικεφαλής του Volvo Cars Safety Centre, δήλωσε ότι: «Είμαστε υπερήφανοι που η δέσμευση μας να καινοτομούμε σε συστήματα ασφαλείας αναγνωρίζεται με ένα ακόμα βραβείο του EuroNCAP», ενώ συμπλήρωσε ότι: «Το νέο XC60 είναι ένα από ασφαλέστερα Volvo που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Είναι εξοπλισμένο με ένα πλήθος τεχνολογιών που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν επικουρικά στον οδηγό, να προστατεύουν τους επιβάτες αλλά και τους άλλους πιο ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου όπως οι πεζοί και οι ποδηλάτες καθώς και να μετριάζουν τις επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου ατυχήματος».

Όπως επίσης επισημαίνει η ίδια: «Το όραμά μας είναι να μην υπάρχει κανένας θάνατος ή σοβαρός τραυματισμός από τροχαίο με αυτοκίνητο Volvo. Tα επιτεύγματα του XC60 αποτελούν σαφή δείγματα της δέσμευσής μας για την εξέλιξη συστημάτων ασφαλείας τεχνολογίας αιχμής και της πρόθεσής μας να εκπληρώσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για την ασφάλεια».

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024