Οι προσωποποιημένες κάρτες για τους επιβάτες των ΜΜΜ της πρωτεύουσας εκδίδονται πλέον ηλεκτρονικά ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως αρχικά πρέπει να δοθεί προτεραιότητα έκδοσης σε ανέργους και ΑΜΕΑ και στη συνέχεια να πάμε σε πλήρη εφαρμογή λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Μάλιστα πριν από λίγο ο ΟΑΣΑ με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί από την πλευρά του πως καθίσταται πλέον δυνατή μέσω διαδικτύου η έκδοση προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card του ΟΑΣΑ για ανέργους και ΑμΕΑ.
Ειδικότερα σε συνέχεια της επανεξέτασης του τρόπου έκδοσης των προσωποποιημένων καρτών ΑΤΗ.ΕΝΑ Card από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επιτρέπεται η έκδοση των εν λόγω καρτών, με καταχώρηση στοιχείων, μέσω διαδικτύου και αποστολής τους στους δικαιούχους με ταχυδρομείο.
Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στις κατηγορίες επιβατών με ολόκληρο κόμιστρο, στις κατηγορίες μειωμένου κομίστρου (επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών) και στους επιβάτες – δικαιούχους δωρεάν μετακινήσεων (άνεργοι, ΑμΕΑ).
Η έκδοση της κάρτας γίνεται με καταχώρηση στοιχείων, μέσω της ιστοσελίδας www.athenacard.gr, η οποία παρέχει το σύνολο των σχετικών πληροφοριών.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card έχουν ξεπεράσει τις 400.000, αποδεικνύοντας τη μεγάλη δυναμική του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την αποδοχή του από το επιβατικό κοινό.
Υπενθυμίζεται πως ο αντίστοιχος μέσος όρος μηνιαίων Καρτών, με το παλαιό σύστημα, ανέρχονταν στις 250.000.
Οδηγίες για ανέργους και ΑμΕΑ
Οι ειδικές ομάδες, άνεργοι (εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ) και ΑμΕΑ, καλούνται να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα athenacard.gr, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.
Ο ΟΑΣΑ, συλλέγοντας τα παραπάνω στοιχεία, προχωρά στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών, οι οποίες αποστέλλονται στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος.
Η τελική ενεργοποίηση της Κάρτας, στην περίπτωση των ειδικών κατηγοριών, γίνεται κατόπιν σχετικής επιβεβαίωσης από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).
Για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card, μέσω διαδικτύου, δείτε εδώ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας