Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Παϊτίμ Κασάμι έγινε «κομάντο»

Όταν ο Παϊτίμ Κασάμι έγινε «κομάντο»

Λένε ότι η... τρέλα δεν πάει στα βουνά. Καμία φορά όμως και εκείνη τις κάνεις τις εξαιρέσεις της, δημιουργώντας ιστορίες σοκαριστικές με αφορμή το ποδόσφαιρο. Σαν αυτή που έλαβε χώρα στα όρη της Γαλλίας, με πρωταγωνιστές το ρόστερ της Σιόν. Το Ελβετικό κλαμπ στο οποία έχει την τύχη να αγωνίζεται ο Παϊτίμ Κασάμι συζητιέται σε ολόκληρη την Ευρώπη για την απόφαση της, να περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση (στην κυριολεξία) αναζητώντας την τόνωση του ομαδικού της πνεύματος.

Λένε ότι η… τρέλα δεν πάει στα βουνά. Καμία φορά όμως και εκείνη τις κάνεις τις εξαιρέσεις της, δημιουργώντας ιστορίες σοκαριστικές με αφορμή το ποδόσφαιρο. Σαν αυτή που έλαβε χώρα στα όρη της Γαλλίας, με πρωταγωνιστές το ρόστερ της Σιόν.

Το Ελβετικό κλαμπ στο οποία έχει την τύχη να αγωνίζεται ο Παϊτίμ Κασάμι συζητιέται σε ολόκληρη την Ευρώπη για την απόφαση της, να περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση (στην κυριολεξία) αναζητώντας την τόνωση του ομαδικού της πνεύματος.

Όχι δεν αστειευόμαστε. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Κριστιάν Κονσταντίν, δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και αφού προχώρησε σε αλλαγή προπονητή (απέλυσε τον Πάολο Τραμετσάνι προσέλαβε τον Γκάμπρι Γκαρσία), αποφάσισε να οργανώσει μια… διαφορετική, στρατιωτικού τύπου χειμερινή προετοιμασία, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να συσφίξουν τις σχέση τους.

Στρατιωτικά ρούχα, όπλα, πολεμικές ασκήσεις σε στίβο, «νυχτερινή» πορεία, και άλλα πολλά περιελάμβανε το πρόγραμμα, το οποίο έλαβε χώρα το προηγούμενο τετραήμερο (5-8/1) στο Πικ Σεν – Λουπ, βουνό του Λανγκντόκ-Ρουσιγιόν. Περιοχή που βρίσκεται στη Νότια Γαλλία και συνορεύει με την Ισπανία, την Ανδόρρα και την Μεσόγειο Θάλασσα. Ο τόπος του… εγκλήματος. Εκεί που πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες ειδικά εκπαιδευμένων κομάντο του γαλλικού στρατού, η πρωτότυπη αυτή προετοιμασία.

Το απόγευμα της Δευτέρας (8/1) οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στις οικογένειες τους, ενώ το δεύτερο μέρος της χειμερινής προετοιμασίας θα γίνει υπό πιο νορμάλ συνθήκες και πιο συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο Torre Del Grifo που βρίσκεται κοντά στη Σικελία. Η αποστολή της Σιόν θα καθίσει για δέκα μέρες στην Ιταλία, όπου θα δώσει μάλιστα φιλικό κόντρα στη Κατάνια (14/1), ενώ η πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου του ελβετικού πρωταθλήματος (4/2) θα γίνει κόντρα στη Θανκ (24/1) στην Stockhorn Arena.

Φωτογραφίες από την -για πολλούς- πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο άλλοτε μέσος του Ολυμπιακού (2016/17, πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ και το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος) Παϊτίμ Κασάμι. Μαζί με το φωτογραφικό υλικό υπήρχε και το παρακάτω μήνυμα: «Μερικές φορές πρέπει να περάσεις μέσα από το σκοτάδι για να φθάσεις στο φως»…

Δ.ΔΕΛΛΗΣ

in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024