Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αρμοδιότητες των μουφτήδων

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αρμοδιότητες των μουφτήδων

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συναίνεση που επετεύχθη, παραδέχθηκε ωστόσο ότι η νομοθετική ρύθμιση «δεν λύνει όλα τα προβλήματα».

Το απόγευμα της Τρίτης υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός της Χρυσής Αυγής (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι), το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά στις αρμοδιότητες των μουφτήδων, με τίτλο: «Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν. 1920/1991 (Α΄11), με τον οποίο κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών» (Α΄182)».

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συναίνεση που επετεύχθη, παραδέχθηκε ωστόσο ότι η νομοθετική ρύθμιση «δεν λύνει όλα τα προβλήματα». «Το ερώτημα είναι πώς η κεντρική εξουσία θα κερδίσει την εμπιστοσύνη της μειονότητας, ώστε να μην συσπειρωθεί σε θέσεις συντηρητικότερες», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου και τόνισε τη σημασία συζήτησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να μη θεωρηθεί ότι απειλείται η ταυτότητα της μειονότητας.

Σχετικά μάλιστα με την τροπολογία που πρότεινε ο κ. Βενιζέλος, για τον έλεγχο των αποφάσεων του μουφτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο, ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε ότι δεν θα την κάνει δεκτή, όπως και καμία τροπολογία ή προσθήκη, καθώς όπως είπε, «δεν θέλουμε να αιφνιδιάζουμε».

«Θα ήταν λάθος να αιφνιδιαστεί τώρα η μειονότητα», συμπλήρωσε ο υπουργός και δεσμεύθηκε ότι θα αρχίσει νέος γύρος συζητήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα κόμματα, που θα αφορούν τα επόμενα βήματα, αλλά και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν σήμερα, ώστε σε δύο μήνες, να έρθουν στη Βουλή.

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024