Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Το όνομα δεν είναι εθνικό καπρίτσιο

Ανδρουλάκης: Το όνομα δεν είναι εθνικό καπρίτσιο

Στο ζήτημα επίλυσης της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ Νίκος Ανδρουλάκης, όπου τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί βιώσιμη και εθνικά αξιοπρεπής λύση.

Στο ζήτημα επίλυσης της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ Νίκος Ανδρουλάκης, όπου τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί βιώσιμη και εθνικά αξιοπρεπής λύση.

Ο ευρωβουλευτής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» επανέλαβε την πάγια θέση του ότι «πρέπει να αποφύγουμε το όνομα «Νέα Μακεδονία» διότι δίνει το αίσθημα της συνέχειας και του αλυτρωτισμού και μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον αναθεωρητικές πιέσεις από μια άλλη κυβέρνηση στα Σκόπια», ενώ αναφερόμενος στη θέση της κυβέρνησης επισήμανε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της το 2015 υπάρχει πρόβλεψη για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, κι αυτή πρέπει να είναι η επιλογή της Ελλάδας.

Παράλληλα, άσκησε αυστηρή κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο κάνοντας λόγο για απόλυτο οπορτουνισμό και διαχώρισε τη θέση του κ. Καμμένου από το ενδεχόμενο να επηρεάσει τις θέσεις αρχής των υπολοίπων κομμάτων. «Υπάρχει θέμα δεδηλωμένης, αλλά η παράταξη δεν ετεροπροσδιορίζεται από τον κ. Καμμένο» τόνισε ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη και δεν πρέπει να ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Στα εθνικά θέματα δε χωράνε μικροκομματισμοί. Το έχουμε πληρώσει τα τελευταία 100 χρόνια ως χώρα. Προέχει το εθνικό συμφέρον. Το θέμα θα συζητηθεί στη Βουλή αλλά η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει και την αντιπολίτευση όταν ωριμάσουν οι συνθήκες», προσέθεσε και επισήμανε ότι η κυβέρνηση δε θα πρέπει να το αξιοποιεί προπαγανδιστικά για να αποπροσανατολίζει τους πολίτες από τους πλειστηριασμούς και τα νέα μέτρα που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024