Το CES του Las Vegas ως έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών προσφέρεται για κάθε είδους αντισυμβατική τεχνολογική… ενατένιση του κοντινού ή και του πιο μακρινού μέλλοντος.

Σε αυτό το μελλοντολογικό πλαίσιο η Toyota αποφάσισε να αποκαλύψει ένα ασυνήθιστο πρωτότυπο μοντέλο τα κύρια στοιχεία του οποίου είναι η δυνατότητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης και η ευελιξία της διαμόρφωσης του εσωτερικού του βάσει της εκάστοτε χρήσης του.

Με βάση τα παραπάνω κριτήρια τo e-Pallete Concept παίρνει την μορφή ενός παραλληλόγραμμου με τροχούς το οποίο δυνητικά θα προσφέρεται σε τρία μήκη από 4,0 έως 7,0 μέτρα και το οποίο ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα σε όσους το αποκτήσουν να διαμορφώσουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους το εσωτερικό, το εξωτερικό του αλλά και να εξελίξουν hardware και software με βάση τις δικές τους προδιαγραφές και ζητούμενα.

Ήδη μάλιστα το τετράτροχο πρωτότυπο της Toyota έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εταιρειών όπως οι Amazon, Didi, Pizza Hut και Uber οι οποίες συνυπέγραψαν συμφωνία με τους Ιάπωνες προκειμένου να αποτελέσουν μέρος της εξέλιξης του e-Pallette Concept.

Στόχος της Toyota άλλωστε δεν είναι η διάθεσή του σε μεμονωμένες μονάδες αλλά η δημιουργία ενός επιχειρηματικού οικοσυστήματος γύρω από την έκδοση παραγωγής του e-Pallette, δίνοντας τη δυνατότητα στις εταιρείες να το προσαρμόσουν στα μέτρα τους χωρίς καν να είναι υποχρεωμένες να αξιοποιήσουν το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης των Ιαπώνων.

Για την ακρίβεια, ένα από τα πλεονεκτήματα που θα έχουν οι εταιρείες που θα το χρησιμοποιήσουν εκτός από την ευελιξία μιας μεταβλητής πλατφόρμας που τους επιτρέπει πλείστες διαμορφώσεις, θα είναι η σύνδεση με το κέντρο δεδομένων της Toyota το οποίο θα τους επιτρέπει να ελέγχουν το στόλο με ακρίβεια και να ειδοποιούνται για τυχόν προβλήματα ή ακόμα και να προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες μέσω αυτού όπως οι πληρωμές.

Όπως και να έχει, περισσότερα για την αποτελεσματικότητα αυτού του είδους μεταφορικής υπηρεσίας αναμένεται να μάθουμε περί το 2020 καθώς η Toyota σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει δοκιμαστικά έναν στόλο από e-Pallete στους Ολυμπιακούς του Τόκυο.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο