Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έμφαση στην αποδοτικότητα και ήπια υβριδική τεχνολογία για το νέο Renault Clio

Έμφαση στην αποδοτικότητα και ήπια υβριδική τεχνολογία για το νέο Renault Clio

Η νέα γενιά του γαλλικού supermini αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της το φθινόπωρο του 2018 προσφέροντας ενισχυμένη αποδοτικότητα, χαμηλότερο βάρος και μια σειρά από τεχνολογικούς νεολογισμούς και gadgets που θα τον οδηγήσουν ψηλότερα.

Μπορεί η πρεμιέρα της νέας γενιάς του Renault Clio να τοποθετείται προς το τέλος της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε, ωστόσο η γαλλική φίρμα άρχισε να δημοσιοποιεί ορισμένες πληροφορίες και στοιχεία για το νέο της supermini το οποίο με την συνδρομή των νέων του χαρακτηριστικών θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον ολοένα και εντονότερο ανταγωνισμό στην κατηγορία.

Αρχικά, η πρεμιέρα του νέου Clio αναμένεται να πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο στην έκθεση του Παρισιού. Οι δε κύριες αλλαγές που θα φέρει η νέα γενιά του, θα εστιάσουν στην ενίσχυση της αποδοτικότητας αλλά και της άνεσης συνεπικουρούμενης της τεχνολογίας.

Στην αθέατη πλευρά του θα βρεθεί μια ελαφρύτερη μετεξέλιξη της αρχιτεκτονικής CMF-B την οποία αξιοποιεί σήμερα σε συνδυασμό με μια αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων η οποία θα απαρτίζεται από μια βελτιωμένη εκδοχή του turbo κινητήρα 0,9 λίτρου καθώς και έναν νέο, επίσης υπερτροφοδοτούμενο, σύνολο βενζίνης 1,3 λίτρων ο οποίος βρίσκεται υπό εξέλιξη σε συνεργασία με την Mercedes-Benz και θα ξεκινά από τους 115 ίππους. Με δεδομένες τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς, οι diesel επιλογές αναμένεται να περιοριστούν στην παρουσία του γνωστού 1,5 λίτρου dCi μοτέρ σε μια εκδοχή με βελτιώσεις.

Την πλέον ενδιαφέρουσα προσθήκη στην γκάμα θα αποτελέσει ωστόσο η παρουσία μιας ήπιας υβριδικής έκδοσης η οποία θα επωφελείται από επικουρικό ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt το οποίο θα λειτουργεί επιβοηθητικά στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και την επίτευξη καλύτερων μεγεθών.

Παράλληλα η νέα αρχιτεκτονική του Clio με την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου καθώς και μια σειρά από βελτιώσεις για τον ίδιο σκοπό θα στοχεύσουν στον περιορισμό του βάρους ο οποίος με τη σειρά του θα μεγιστοποιήσει τα οφέλη αποδοτικότητας των νέων κινητήρων.

Σε επίπεδο αισθητικής αν και είναι αρκετά νωρίς ακόμα προκειμένου να υπάρξουν σαφείς πληροφορίες, το Clio αναμένεται να διατηρήσει τις αναλογίες του, εναρμονίζοντας ωστόσο την εμφάνισή του με τις νέες εξελίξεις στο σχεδιαστικό κώδικα της Renault όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στα πιο πρόσφατα Megane και Talisman αλλά και λεπτομέρειες που θα παραπέμπουν στο Renault Symbioz.

Εκεί όπου θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές θα είναι στο εσωτερικό του καθώς εκεί αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της η κάθετου προσανατολισμού κεντρική οθόνη για το infotainment η οποία θυμίζει τάμπλετ σε συνδυασμό με νέες εφαρμογές παντός είδους. Παράλληλα, όπως έχει επισημάνει ο επικεφαλής σχεδιασμού της Renault Laurens van den Acker αισθητή θα είναι και η αναβάθμιση των υλικών η οποία αναμένεται να οδηγήσει το γαλλικό supermini σε πιο upmarket μονοπάτια.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024